Aniston

[Anmeldelse]: Hundrede års kvindsomhed

Forskellige kvindeliv.

3 ud af 6 stjerner
[Anmeldelse]: Hundrede års kvindsomhed
I 1915 fik danske kvinder stemmeret. Det har Maria Grønlykke valgt at fejre med en antologi (som hun kalder en polyfoni, fordi ingen gider at læse antologier) om kvindeliv. 

Til sammen er de mange små historier om kvinder og deres liv og holdninger blevet til bogen "Hundrede års kvindsomhed", og herigennem møder vi blandt andre en midaldrende cirkusprinsesse, en pensioneret tandlæge, en ung RUC-studerende, en bartender og mange flere, som udelukkende har det til fælles, at de er kvinder.

"Hundrede års kvindsomhed" er dermed en samling meget forskellige historier fortalt af de forskellige kvinder ud fra helt forskellige forudsætninger og liv. De er små kig ind ad vinduerne til de enkelte og ikke andet end det.

Derfor kan man også godt være i tvivl om, hvad "Hundrede års kvindsomhed" vil ud over at sætte fokus på, at der er forskellige liv at leve - blandt andet fordi vi kvinder har en stemme. Men det er en ganske underholdende, menneskelig og charmerende samling af små fortællinger om, hvordan livet som kvinde i Danmark kan leves.


"Hundrede års kvindsomhed" er skrevet af Maria Grønlykke og udgivet af Gyldendal.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce