Aniston

[Anmeldelse]: Gøgens kalden

På jagt efter en morder - eller måske ikke ...

6 ud af 6 stjerner
Foto: Gyldendal - [Anmeldelse]: Gøgens kalden Foto: Gyldendal
Da "Gøgens kalden" dumpede ind, fangede den egentlig ikke synderligt min opmærksomhed. Omslaget så ikke ud af det store, og da jeg lige læste de første linjer bag på bogen, lød den blot som endnu en middelmådig kriminalroman. 

Derfor fik "Gøgens kalden" også lov til at ligge i en bunke i ganske lang tid. Indtil jeg fik ryddet op i bunken en dag og begyndte at bladre i bogen. 

Undervejs i min bladren opdagede jeg, at "Gøgens kalden" rent faktisk ikke er skrevet af Robert Galbraith, som der ellers står stort og flot på forsiden. Robert Galbraith er nemlig blot et synonym for ingen ringere end J.K.Rowling. Og se, så måtte jeg jo straks mere end blot bladre i bogen!

Når man kommer lidt ind i "Gøgens kalden" fornemmer man ganske hurtigt, at bogen ikke bare er endnu en kriminalroman, og at der er andet og mere ved historien om privatdetektiven Cormoran Strike, som får til opgave at undersøge en sag om en smuk model, der tilsyneladende begår selvmord midt i London.

Krigsveteranen Strike med de åbenlyse fysiske og psykiske svagheder er ikke blot endnu en fiktiv detektiv, og historien ikke blot en lille smule interessant. Det hele spiller og bimler og bamler, og "Gøgens kalden" er en ren fryd at læse. Der dvæles ved detaljer på den gode måde, og langsomt åbnes karaktererne op for øjnene af én. 

Det er godt! Og det er endnu bedre, at "Gøgens kalden" blot er det første bind i en hel serie af historier om Cormoran Strike!


"Gøgens kalden" er skrevet af Robert Galbraith (J.K. Rowling) og udgivet af Gyldendal.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce