Aniston

Ti gode råd til boligjagten

Boligløs op til studiestart? Her er ti gode råd til, hvordan du finder tag over hovedet.

Ti gode råd til boligjagten
Om blot få dage får håbefulde studerende fra hele landet svar på, om de er kommet ind på en videregående uddannelse. Men et brev fra drømmeuddannelsen er en ting. En helt anden ting er at finde en bolig i den by, som man har fået studieplads i.

Findroommate.dk, som er en boligportal for specielt studerende, har ti gode råd til, hvordan man finder et sted at bo og en seng at sove i.

1. Undersøg markedet
Det er først og fremmest vigtigt, at man finder en bolig, som man har råd til at betale. Man kan altid starte med at undersøge markedet for at se, hvad boligerne koster i det område, man søger i. Prisen på huslejen kan man derefter sætte i forhold til markedet og ens eget budget.
 
2. Find et prisniveau, der matcher budgettet
En vigtig ting er, at man får lagt et budget for at få et overblik over indtægter og faste udgifter. Når man først har fået overblikket og ved, hvad man kan betale i husleje, er det meget lettere at effektivisere sin søgning og ikke bruge tid på boliger, man alligevel ikke kan betale.
 
3. Prioritér boligkriterierne
Det kan være en rigtig god idé at sætte sine boligkriterier op som en prioriteringsliste. Når man ved, hvilke kriterier man prioriterer frem for andre, kan man bedre effektivisere sin søgning og dermed finde den bolig, man ønsker. Det er ofte kriterier som beliggenhed, pris og størrelsen af værelset eller lejligheden, der er de vigtigste.
 
4. Skriv den personlige ansøgning
Det er vigtigt, at man formår at skrive et boligopslag eller sende boligansøgninger, der er personlige, og som skiller sig ud. Boligmarkedet er præget af stor efterspørgsel, og udlejerne får derfor rigtig mange henvendelser hver eneste dag. Det er vigtigt, at man som boligsøgende formår at skille sig ud og ikke forsvinder i mængden af e-mails. Man skal virke engageret og interesseret og sørge for at efterlade et godt indtryk hos udlejer.
 
5. Vær åben overfor forandringer
Man kan ikke altid regne med at finde en bolig, der opfylder alle kriterier. Det kan være, at man for en kortere periode er nødt til at bo lidt længere væk fra skolen eller arbejdet, førend man finder den helt perfekte bolig. Men selvom man må gå på kompromis, er det stadig vigtigt have sine kriterier for øje, så man også er sikker på, at man bliver glad for at bo der. 
 
6. Start boligsøgningen tidligt
Hvis man sørger for at starte sin boligsøgning så tidligt som overhovedet muligt, er der også større sandsynlighed for, at man finder noget, som opfylder ens kriterier. Det er de færreste boliger, der er klar til indflytning lige med det samme, og så kan det godt betale sig at være tidligt ude.
 
7. Vær på vagt
Desværre er der stadig boligsøgende, der oplever at blive snydt og mister deres penge til andre, som påstår at være udlejere af lejligheder eller værelser. Det er vigtigt, at man som boligsøgende er på vagt og ikke lader sig lokke til for eksempel at overføre penge til en udenlandsk konto eller til at betale et depositum, før lejekontrakten er underskrevet.
 
8. Underskriv altid lejekontrakt før betaling af depositum
Man må aldrig indbetale depositum eller forudbetalt husleje, før begge parter har underskrevet kontrakten. Når begge parter har underskrevet kontrakten, er aftalen bindende, og man kan derefter begynde at indbetale det beløb, man har aftalt.
 
9. Spild ikke tiden
Sørg for hele tiden at være på jagt efter en bolig. Der kommer nye boliger på markedet hver dag, så det er vigtigt, at man sørger for at være opmærksom. Det kan være rigtig nyttigt at få påmindelser om nye boliger på mail, så man hurtigt kan reagere, når der kommer en ny bolig, der overholder ens kriterier. 
 
10. Gå flere sammen
Ofte kan det bedre betale sig, hvis man er flere, der søger efter en bolig sammen. Generelt er der flere lejligheder, der både er større og dyrere, end hvad den enkelte har råd til. Men hvis man slår sig flere sammen, udvider man også sine muligheder og sandsynligheden for, at man finder en lejlighed med den rette beliggenhed og et værelse til den rette pris er større.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce