Aniston

Sådan gik det, da jeg byttede Tinder ud med VINA og veninde-dates

Det er ikke altid lige nemt at møde nye veninder, men VINA er en god start!

Det er ikke altid let at møde nye veninder, når du flytter til en ny by. Medmindre du finder dem på din arbejdsplads eller studie, kan det virke grænseoverskridende at skulle opsøge andre kvinder på den måde. 

Da jeg først flyttede til København for at læse min kandidat, blev jeg overrasket over, hvor lidt socialt der var ved studiestart. Det var selvfølgelig kandidaten, men eftersom jeg kom fra Aalborg, kendte jeg ikke et øje - det gjorde de andre derimod. Jeg måtte derfor virkelig selv ty til handling, og selvom det er blevet til et par dejlige venskaber, blev jeg også hurtigt klar over, at det ikke var her, jeg kom til at møde størstedelen af min venneflok.

Jeg valgte derfor også at gå på Tinder for første gang - selvfølgelig ikke for at møde veninder, men for at komme ud at møde mennesker. Det var sjovt i starten, men jeg fandt også hurtigt ud af, at det egentlig ikke var den form for relation, jeg var interesseret i på daværende tidspunkt. Konceptet var jeg dog ret stor fan af, og jeg har siden dengang sagt til alle, der gad at høre på mig, at der burde findes en form for Tinder for veninder. Derfor kan I nok også forestille jer, at jeg blev ret glad og overrasket, da jeg denne sommer opdagede, at det gør der rent faktisk. Den hedder VINA, og her swiper du netop efter veninder.

VINA er bygget op nogenlunde ligesom Tinder, men adskiller sig ved at være knap så fikseret på udseende og billeder, men derimod på forskellige personlighedstræk. Man kan fx vælge forskellige communities såsom "New in Town", "Runners", "Stay at Home Moms" og "Party Girls", så man lynhurtigt kan få et overblik over, om man indgår i samme fællesskab. Derudover kan man tage forskellige test, som eftersigende skulle sige noget om ens personlighed, og derudover kan man selvfølgelig skrive en tekst om sig selv. Jeg synes godt, man kan tillade sig at sige, at VINA ikke er lige så overfladisk som Tinder - i stedet for udseende handler det mere om personen bag, og hvem man godt kunne tænke sig være veninder med.

Jeg oprettede en profil og begyndt at swipe. Her opdagede jeg straks, at der florerer virkelig mange typer derinde - lige fra singler til gifte kvinder, fra gymnasiepiger til kvinder godt oppe i fyrrene. Kort fortalt burde der altså være rig mulighed for at finde en veninde. 

En af de første, jeg kom i snak med, var Ash. En 21-årig amerikaner. Vi startede ud med at snakke lidt om hunde (verdens bedste samtaleemne jo), og da vi fandt ud af, at vi begge bor på Nørrebro, aftalte vi at mødes til en øl - samme fredag aften. Som sagt, så gjort. Jeg var ærligt lidt nervøs. Det der med venindedates har jeg ikke lige prøvet før på denne måde, men jeg var også spændt.

Vi mødtes på en hyggelig bar og drak en øl, som hurtigt blev til to, da samtalen heldigvis bare flød derudaf. Det var super hyggeligt, og eftersom vi ikke havde nået at skrive om meget andet end hunde, var der rigeligt at snakke om. Senere på aften havde jeg en aftale om at tage ud med en flok kammerater, og eftersom det var så hyggeligt, spurgte jeg, om hun ikke ville med - det ville hun gerne. Det endte med at være så hyggeligt, at vi aftalte med mine kammerater at tage ud med dem igen om lørdagen, og på den måde tilbragte vi faktisk hele weekenden sammen. 

Jeg vil sige, at min første venindedate var ret vellykket, og Ash og jeg snakker stadig sammen. Jeg vil derfor klart anbefale VINA til dig, der gerne vil møde en ny veninde. Hvis du stadig synes, det er lidt grænseoverskridende, har jeg her et par tips til dig.

5 tips til veninde-date

1) Nu vil jeg nødig lyde som alt for stor fortaler for alkohol, men hvis du er til det, så prøv evt. at mødes til en øl eller et glas vin. Der er bare sommetider noget mere afslappet over det, hvis man har lidt alkohol med i ligningen.

2) Hvis du ikke er helt sikker på, om I kan sammen, så lad være med at aftale at tage ud at spise en 3-retters menu - gå for øllen eller bare en kop kaffe.

3) Hvis muligt, så prøv at lade være med at skrive for meget sammen inden. Det er lidt lettere at finde på samtaleemner, hvis du ikke allerede ved, hvad hendes yndlingsbamse hed, da hun var barn.

4) Overvej at lave noget aktivt. Vores blev en bytur, men det kan jo også sagtens være bowling, pool eller bare at gå en tur. Sommetider kan det give en lidt mere afslappet stemning, hvis man laver noget og ikke bare sidder og spørger hinanden ud. 

5) Hvad er det værste, der kan ske? Ja, måske kan I ikke sammen, og hvad så? Der er jo ingen, der siger, I skal ses igen. Prøv det af - hvem ved, måske får du en veninde for livet!

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce