Aniston

6 tips til at møde nye veninder, når du flytter til en ny by

Bare rolig, det er aldrig for sent at møde en veninde for livet!

Når man kommer lidt op i årene, kan det der med at finde nye veninder godt blive lidt sværere. Hvor vi i børnehaven bare kunne finde den nærmeste pige og spørge "skal vi lege", skal der lidt mere til, før voksne indleder et nyt venskab. Især hvis du har prøvet at flytte til en ny by, har du sikkert erfaret, hvor uoverskueligt det kan virke at skulle finde sig en ny omgangskreds. Men bare rolig, det kan lade sig gøre. Før du indstiller dig på livet som ensom kattedame, så læs lige disse 6 tips, som jeg selv benyttede mig af, da jeg for et år siden flyttede fra Jylland til København uden at kende flere mennesker, end der kunne tælles på én hånd. 

ANNONCE

1. Studie eller arbejdsplads

Er du så heldig at skulle starte på nyt studie eller arbejde, er der en oplagt mulighed for at møde nye mennesker lige der. Udnyt, at du skal starte et nyt sted og vær gerne åben omkring, at din omgangskreds her er meget lille. Især hvis dit studie har en introperiode med en masse sociale arrangementer, er der en oplagt mulighed for at deltage i det hele og komme til at snakke med så mange som muligt. 

ANNONCE

2. Opsøg det selv

Da jeg skulle starte på min kandidat her i København, var der ingen introperiode, og de fleste andre lod til at kende hinanden fra bacheloren. Der var derfor ingen oplagt mulighed for at introducere sig selv, da folk allerede virkede ret fasttømrede i deres grupper. Jeg kom dog alligevel til at sidde ved en pige til en af forelæsningerne, som jeg faldt i snak med, og i stedet for bare at lade det falde hen, spurgte jeg hende, om hun havde lyst til at tage en kop kaffe en dag. Det havde hun heldigvis, og her et år efter ses vi stadig. 

ANNONCE

3. Mød veninders veninder 

Hvis du allerede har et par veninder i din nye by, så prøv at komme med, når de skal møde deres andre veninder. Du kan godt komme til at føle dig lidt som "hende der, der hægter sig på" i starten, men så længe man er sød og åben, plejer det ikke at være et problem - hvis I har en veninde tilfælles, hvorfor skulle I så ikke også kunne lide hinanden? Jeg har brugt mine veninders netværk ret meget, da det er en god måde at møde nye mennesker på. Sommetider er det bare blevet ved det éne møde, men andre gange har jeg mødt dem flere gange efterfølgende, og nu er flere af dem også mine veninder. 

ANNONCE

4. De bedste veninder findes på pigetoilettet i byen

Vi kender det allesammen. Du er i byen, du er lidt fuld, og pludselig har du fået en ny bedsteveninde i toiletkøen. Piger er altid så snaksaglige, når de venter på at skulle tisse, og før I ved af det, kender I hinandens livshistorie, før I igen vinker farvel og forsvinder ud til hver sin gruppe. Og det er da lidt ærgerligt, er det ikke? Den her er måske lidt grænseoverskridende, fordi det hurtigt kan blive misforstået, men jeg havde en periode, hvor jeg nærmest kun gik i byen med mine drengevenner. Derfor valgte jeg simpelthen at tage sagen i egen hånd: Når jeg mødte en venlig pige i byen, var jeg ærlig om min situation og spurgte, om vi skulle drikke en kop kaffe en dag (og rent faktisk gøre det!) - og det er der faktisk kommet to rigtig fine venskaber ud af. 

ANNONCE

5. Mød veninder, du allerede kender

Det lyder måske mærkeligt, men en af de bedste veninder, jeg har fået herovre, viste sig at være en pige, jeg allerede kendte. Vi havde gået til gymnastik sammen, dengang vi var helt små og har ikke snakket sammen siden, så det var først, da vi en fuld aften på pigetoilettet (ja, selvfølgelig) i Jomfru Ane Gade tilfældigt faldt i snak, at vi fandt ud af, at vi begge boede i København. Vi aftalte at mødes, og siden da har hun været min yndlings partner in crime. På samme måde skrev jeg til en gammel gymnasieveninde, som, jeg vidste, boede i København, men som jeg ikke havde snakket med siden gymnasiet, og det er også blevet til et rigtig godt venskab igen. Vær ikke bange for at tage kontakt - jeg kontaktede sågar en pige, jeg studerede med i Aalborg, og som jeg følger på Instagram, men aldrig rigtig har snakket med, og i næste uge skal vi mødes til kaffe. 

ANNONCE

6. Tinder for veninder

Jeg har længe sagt, at jeg ikke forstår, hvorfor der ikke findes en Tinder for veninder - og pludselig viste sig, at det gør der! VINA er en forholdsvis ny app, som minder ret meget om Tinder, men i stedet for at lede efter en sød fyr, leder du efter en sød veninde. VINA adskiller sig fra Tinder ved ikke at være så fikseret på billeder, men derimod på forskellige personlighedstræk. Fx kan man vælge forskellige communities såsom "New in Town", "Party Girls", "Jetsetters" eller "Stay at Home Moms", så man herudfra kan se, om man har fælles interesser. Jeg har endnu ikke nået at bruge app'en så meget, men her i København ser den ud til at være godt benyttet, så hvis du mangler en veninde eller to, vil jeg kun anbefale dig at lave en bruger - måske vi ses derinde! 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce