Aniston

Oscar Predictions 2018: Hvem vinder?

Skal du se med?

Oscar-sæsonen er ved at nå sin ende. Afstemningen sluttede den 27. februar, og vi må nu vente indtil natten til mandag for at finde ud af, hvem der kan placere en flot guld statuette i deres stue (eller badeværelse som i Kate Winslets tilfælde), og hvem der må gå tomhændet hjem. Nogle af prisernes vindere føles åbenlyse, imens andre virker mere usikre. I den forbindelse vil jeg lægge hovedet på blokken og forsøge at forudsige, hvem der vil vinde i disse seks kategorier: Best Picture, Best Director, Best Actor, Best Actress, Best Supporting Actor og Best Supporting Actress. Lad os kaste os ud i det.

ANNONCE

Best Picture

Af de ni nominerede i den mest prestigefyldte kategori Best Picture ser det endelige kapløb ud til at være imellem Three Billboards Outside Ebbing, Missouri og The Shape of Water. Dunkirk har også en lille chance, men i og med at den hverken er nomineret for Best Original Screenplay eller i en af skuespilkategorierne, hvilket ingen film i Oscar historien har manglet og alligevel vundet Best Picture, bliver det højst sandsynligt ikke denne. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri blev tidligere spået af mange til at vinde, men filmen har på det seneste fået så stor kritik for skildringen af den racistiske politibetjent Dixon (spillet af Sam Rockwell), at det kan have ødelagt dens chance. The Shape of Water er den mest nominerede film i år og er blevet rost for dens manuskript, instruktion og produktion. Den tabte dog både Best Film ved BAFTA og Best Drama ved Golden Globes til Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, hvilket kan være en indikation på, at det bliver sidstnævnte, som løber af med sejren. Samtidig rammer Three Billboards Outside Ebbing, Missouris feministiske tema plet i præcis denne tid, hvor Hollywood har en #MeToo og Time’s Up bevægelse kørende. I sidste ende tror jeg derfor, at Three Billboards Outside Ebbing, Missouri vil blive vinderen af Best Picture, men det er virkelig tæt løb.

Mit bud: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

ANNONCE
Kino - Oscar Predictions 2018: Hvem vinder? Kino

Best Director

Vinderen af denne kategori virker langt mere åbenlys end ved Best Picture. Instruktøren af filmen The Shape of Water, Guillermo Del Toro, har selv før, nomineringerne blev annonceret set ud til at være det klare valg. Han har allerede vundet Best Director i et hav af andre award shows, inklusive BAFTA, Golden Globes og DGA Awards, og the Academy Awards vil højst sandsynligt følge trop. Hans største konkurrent må være at finde hos instruktøren Christopher Nolan, som er nomineret for hans arbejde i filmen Dunkirk. Igennem Nolans tre årtiers lange karriere, hvor han har instrueret succesfulde film som the Dark Knight trilogien (2005, 2008, 2012), Inception (2010) og Interstellar (2014), har han endnu ikke vundet en Oscar, og mange vil nok føle, at det er på tide. En anden mulig kandidat er Grata Gerwig for hende instruktion i Lady Bird. Hendes nominering alene har fået stor medieomtale, da hun blot er den femte kvinde, der nogensinde har været i denne kategori. Det tyder dog ikke på, at hverken hun eller Nolan kan slå Del Toro, så mit endelige bud må være sidstnævnte.

Mit bud: Guillermo Del Toro 

ANNONCE
Baws - Oscar Predictions 2018: Hvem vinder? Baws

Best Actor

I denne kategori kommer de to skuespilsveteraner Gary Oldman og Daniel-Day Lewis face-to-face. Oldman er nomineret for præstationen som den tidligere engelske premierminister Winston Churchill i filmen Darkest Hour. Han har siden begyndelsen af Oscar-sæsonen været frontløberen til at vinde denne pris, og meget tyder på, at det vil ske. Day-Lewis er nomineret for rollen som den fiktive tøjdesigner Reynolds Woodcock i Phantom Thread. Han er allerede en Oscar-darling, da han er den eneste, der har vundet i denne kategori tre gange. Samtidig blev det annonceret sidste juni, at det er hans sidste rolle i og med, at han er gået på pension, hvilket kan have fået det sentimentale op i vælgerne. Det kan selvfølgelig også være at en af de tre resterende nominerede, Denzel Washington for rollen i Roman J. Israel, Esq, Daniel Kaluuya for rollen i Get Out eller Timothée Chalamet for rollen i Call Me By Your Name vinder, men det virker dog ikke som om, at deres chancer er store i år. Jeg sætter mine penge på, at Oldman hiver denne hjem.

Mit bud: Gary Oldman

ANNONCE
Star2 - Oscar Predictions 2018: Hvem vinder? Star2

Best Actress

I år er Frances McDormand nomineret for rollen i Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, Meryl Streep (what a surprise) for præstationen som journalisten Katharine Graham i The Post, Margot Robbie for præstationen som skøjteløber Tonya Harding i I, Tonya, Sally Hawkins for rollen i The Shape of Water og Saoirse Ronan for rollen i Lady Bird. Alle kvindernes præstationer har været meget roste, men det ser endnu engang ud til at stå imellem Three Billboards Outside Ebbing, Missouri og The Shape of Water. Igennem hele sæsonen har McDormand dog vundet over Hawkins i Best Actress kategorien inklusive ved Golden Globes, BAFTA og SAG Awards, og der er store chancer for, at det samme vil ske til Oscar showet. McDormand som den fiktive Mildred Hayes, der er i dyb sorg efter voldtægten og mordet på sin datter, leverer så stærkt, at det er svært at benægte. Jeg tror ikke, at vi vil se mange chokerede ansigter, når hendes navn bliver nævnt til uddeling af Best Actress prisen.

Mit bud: Frances McDormand

ANNONCE
EW - Oscar Predictions 2018: Hvem vinder? EW

Best Supporting Actor

Vinderen af denne kategori har længe virket ligetil, men Three Billboards Outside Ebbing, Missouris kontrovers kan også have påvirket stemmerne gevaldigt her. På trods af Sam Rockwells forrygende præstation som Dixon i filmen har diskussionen om, hvorvidt det er okay, at karakteren går igennem en form for frelse og til slut fremstilles som en slags helt uden at gøre op med sine racistiske synspunkter, lagt en dæmper på hypen. Det er muligt, at han derfor vil blive slået af pinden af Christopher Plummer, som erstattede Kevin Spacey i rollen som J. Paul Getty i All the Money in the World eller William Dafoe i rollen som Bobby Hicks i The Florida Project. Ja, det kunne endda være kollegaen Woody Harrelson i Three Billboards Outside Ebbing, Missouri eller Richard Jenkins i The Shape of Water, der gik hen og vandt. Dog tror jeg ikke, at Rockwell vil blive straffet for den offentlige kritik af filmens manuskript, da han selvfølgelig kun står til ansvar for sit skuespil. Det bliver derfor nok ham, der ender med at få statuetten.

Mit bud: Sam Rockwell

ANNONCE
Variety - Oscar Predictions 2018: Hvem vinder? Variety

Best Supporting Actress

I den sidste kategori jeg vil diskutere, er Allison Janney et sikkert bud. Hun er nomineret for sin præstation som Tonya Hardings mor, LaVona Fay Golden i filmen I, Tonya. Hendes udførelse som en psykisk og fysisk voldelig mor har fået stor opmærksomhed. Hun har allerede tidligere på året vundet en Golden Globe, en BAFTA og en SAG Award for sin rolle. Hendes største konkurrent må være Lesley Manville som Cyril Woodcock, søster til Daniel Day-Lewis karakter, i Phantom Thread. Der er dog kun minimal chance for, at hun eller en af de tre andre nominerede i Best Supporting Actress kategorien vinder. Jeg håber, at Janney har skrevet sin tale, for den her er hendes at vinde. It’s in the bag.

Mit bud: Allison Janney

ANNONCE
Vice - Oscar Predictions 2018: Hvem vinder? Vice

Du kan se Oscar showet på TV 2 natten til mandag. Selve programmet begynder kl. 2:00, men allerede kl. 23:20 om mandagen vil TV2s panel dække det.

Del

Seneste nyt

Annonce