Opskrift på gammeldags fastelavnsboller
Cremeboller med bagestabil kagecreme til fastelavnshygge for store og små.
Den gammeldags variant er nemlig, efter min mening, klart at foretrække over dem med flødeskum i alt for rigelige mængder.
Men da jeg opdagede, at Dr. Oetker netop har introduceret en ny bagestabil kagecreme, fik jeg lyst til at kaste mig ud i at bage dem selv. Og det er ret nemt.
Måske du også selv har lyst til at bage familiens fastelavnsboller i år? Nedenfor er opskriften.
Opskrift på cremeboller med bagestabil kagecreme
(opskrift til 14-16 stk)
Ingredienser til bolledejen:
500 g hvedemel
1 spsk. Dr. Oetker Madagascar Bourbon vaniliesukker
150 g smør
50 g gær
1 1/2 dl mælk
1 æg str. m/l
Ingredienser til bagestabil kagecreme:
1 pose Bagestabil kagecreme fra Dr. Oetker
5 dl letmælk
Ingredienser til pynt:
200 g flormelis
1 spsk varmt vand
Evt. konditorfarve og kagepynt/krymmel
![Fastelavn med smølfetema ;o) - Opskrift på gammeldags fastelavnsboller](/image/box/253612/980/50000.jpg?oversize=1)
Bland mel og vaniliesukker. Smuldr smør i blandingen.
Rør gær ud i lunet mælk, og hæld det derefter ned i blandingen.
Tilsæt æg og ælt, til dejen er smidig.
Lad dejen hæve lunt i 30 minutter.
Tilbered nu den bagestabile kagecreme efter anvisningen på posen. Den skal hvile i køleskabet i 20 minutter.
Når dejen har hævet, ruller du den ud på et bord drysset med mel.
Skær den i firkanter af ca. 10x10 cm, og sæt 2 tsk kagecreme på hver.
Fold dejen omkring kagecremen, og læg bollerne på en bageplade med lukningen nedad.
Lad bollerne hæve lunt i 20 minutter, og bag ved 180 grader varmluft eller 200 grader traditionel varme.
Afkøl bollerne og pynt efter behov og lyst.
Dr. Oetkers nye bagestabile kagecreme kan i øvrigt også bruges i lagkager, hvis man tilsætter mere mælk. Men det kan man alt sammen se på posen.
Uhm ...
![Kagecremen er nem at røre og skal kun lige have en tur med et piskeris. - Opskrift på gammeldags fastelavnsboller](/image/box/253613/980/50000.jpg?oversize=1)
![Efter 20 minutter i køleskabet er cremen lige til at sætte på dejen. - Opskrift på gammeldags fastelavnsboller](/image/box/253614/980/50000.jpg?oversize=1)
![Nyhed fra Dr. Oetker: Bagestabil kagecreme. - Opskrift på gammeldags fastelavnsboller](/image/box/253615/980/50000.jpg?oversize=1)
![Lidt kagelir, som man aldrig kan få nok af i køkkenet. - Opskrift på gammeldags fastelavnsboller](/image/box/253616/980/50000.jpg?oversize=1)