[Konkurrence]: Spritz din Campari og Aperol
Gør som italienerne, og giv din drink et spritz!
Samtidig er Aperol Spritz blevet en temmeligt kendt drik.
Det er dog formentlig ikke alle, der ved, at den rubinrøde Campari også smager godt med prosecco og danskvand (eller tør hvidvin, som kan erstatte proseccoen).
Det har milaneserne – indbyggerne i Camparis hjemby – naturligvis for længst opdaget, og i modebyen har Campari Spritz hele tiden ligget foran Aperol Spritz på popularitetsskalen.
I resten af Italien er Aperol Spritz dog i den grad blevet en signaturdrink – faktisk i så høj grad, at der, efter sigende, nydes intet mindre end 300.000 glas Aperol Spritz om dagen!
Vil du gøre som de moderigtige italienere, så har vi nedenfor samlet de opskrifter, der gør det muligt. Cin cin!
Opskriften på en Aperol Spritz er ligetil:
3 dele mousserende vin (fx Prosecco, cremant, cava eller champagne) eller hvidvin, helst tør
2 dele Aperol
1 del danskvand
Isterninger
Pynt: ½ appelsinskive
Fremgangsmåde:
Kom isterninger i et glas, fx et stort vinglas eller et lavt drinkglas. Tilsæt først mousserende vin eller hvidvin, dernæst Aperol og til slut danskvand.
Rør rundt og pynt med en halv appelsinskive og eventuelt et sugerør.
Servér med det samme og nyd.
Tip: Tilbered og servér Aperol Spritz fra kande. Det ser flot ud og er uhøjtideligt og nemt, hvis der skal serveres til flere på én gang.
Men, som sagt, er der én by i Italien, hvor Aperol Spritz har måttet vige førstepladsen. I Milano, Camparis hjemby, foretrækker de fleste en Campari Spritz som det midtpunktet for nydelse.
3 dele mousserende vin (fx Prosecco, cremant, cava eller champagne) eller hvidvin, helst tør
2 dele Aperol
1 del danskvand
Isterninger
Pynt: ½ appelsinskive
Fremgangsmåde:
Kom isterninger i et glas, fx et stort vinglas eller et lavt drinkglas. Tilsæt først mousserende vin eller hvidvin, dernæst Aperol og til slut danskvand.
Rør rundt og pynt med en halv appelsinskive og eventuelt et sugerør.
Servér med det samme og nyd.
Tip: Tilbered og servér Aperol Spritz fra kande. Det ser flot ud og er uhøjtideligt og nemt, hvis der skal serveres til flere på én gang.
Men, som sagt, er der én by i Italien, hvor Aperol Spritz har måttet vige førstepladsen. I Milano, Camparis hjemby, foretrækker de fleste en Campari Spritz som det midtpunktet for nydelse.
Campari Spritz – Milanesernes foretrukne
3 dele mousserende vin (fx prosecco fra Italien, cremant, cava eller champagne) eller hvidvin, helst tør
2 dele Campari
1 del danskvand
Fremgangsmåde:
Fyld et stort vinglas eller et drinkglas med isterninger.
Tilsæt ingredienserne, og pynt med en halv appelsinskive og eventuelt et sugerør.
Til længere ud på aftenen har både Campari og Aperol mange skønne klassikere at byde på.
Her kan man fx unde sig selv at prøve en af de nedenstående opskrifter ...
3 dele mousserende vin (fx prosecco fra Italien, cremant, cava eller champagne) eller hvidvin, helst tør
2 dele Campari
1 del danskvand
Fremgangsmåde:
Fyld et stort vinglas eller et drinkglas med isterninger.
Tilsæt ingredienserne, og pynt med en halv appelsinskive og eventuelt et sugerør.
Til længere ud på aftenen har både Campari og Aperol mange skønne klassikere at byde på.
Her kan man fx unde sig selv at prøve en af de nedenstående opskrifter ...
Boulevardier – Intens smag og dybde med masser af karakter. Perfekt, når dagen går på hæld.
3 cl Bourbon
2 cl Martini Rosso
2 cl Aperol
Fremgangsmåde:
Ingredienserne røres med masser af isterninger og hældes over i et afkølet cocktailglas pyntet med appelsinskal.
Eller måske en …
Negroni – rendyrket klassiker med en velbalanceret, karakterfuld smag. En variant over den populære Americano
3 cl gin
3 cl Campari
3 cl sød vermouth
Fremgangsmåde:
Ingredienserne hældes i et lavt glas fyldt med isterninger. Rør rundt og pynt med en appelsinskive.
Tip: Ønsker man en lettere og mildere udgave, kan gin’en erstattes med prosecco eller anden tør, mousserende vin, og man har en ”Negroni Spagliato”.
3 cl Bourbon
2 cl Martini Rosso
2 cl Aperol
Fremgangsmåde:
Ingredienserne røres med masser af isterninger og hældes over i et afkølet cocktailglas pyntet med appelsinskal.
Eller måske en …
Negroni – rendyrket klassiker med en velbalanceret, karakterfuld smag. En variant over den populære Americano
3 cl gin
3 cl Campari
3 cl sød vermouth
Fremgangsmåde:
Ingredienserne hældes i et lavt glas fyldt med isterninger. Rør rundt og pynt med en appelsinskive.
Tip: Ønsker man en lettere og mildere udgave, kan gin’en erstattes med prosecco eller anden tør, mousserende vin, og man har en ”Negroni Spagliato”.
Du har nu chancen for at vinde hovedingredienserne i italienernes favoritdrinks - nemlig Aperol og Campari.
Vi udlodder en flaske Campari og en flaske Aperol til fem heldige vindere, og alt, du skal gøre, er at svare på nedenstående spørgsmål (find hjælp til svaret ovenfor.)
Konkurrencen løber frem til den 30. september 2013.
Vinderne får direkte besked!