Aniston

Kender du din hudtype?

Du køber naturligvis hudplejeprodukter, der matcher din hud. Men kender du overhovedet din hudtype?

Hvorfor vælger du de hudplejeprodukter, som du gør?
Kender du din hudtype?
En ny undersøgelse fra L'Oréal viser, at de danske kvinder godt ved, at de skal vælge en ansigtscreme, der matcher deres hud.

Men samtidigt kan det være svært at finde ud af, hvilken hudtype man egentlig har.

Resultat bliver, at mange af os bruger ganske enkelt bruger den helt forkerte ansigtscreme.

Vælger selv
L'Oréals undersøgelse viser, at hele 38 % af os lader os inspirere af vores venner og veninder, når vi skal købe hudplejeprodukter - men kun én enkelt procent af os ender med at købe den creme, som venner og veninder anbefaler.
 
Faktisk ser hele 35 % bort fra anbefalinger og vælger alene ud fra, hvilken creme der passer til netop vores hudtype.

L'Oréal fortæller i den forbindelse, at de er super glade for netop det resultat, fordi det er vigtigt med en ansigtscreme, der matcher den enkeltes hudtype. Men samtidig har de, som skønhedsproducent, erfaring med, at det kan være svært at finde den helt rette ansigtscreme.

'Det kan være meget svært at finde den rigtige ansigtscreme, hvis man ikke kender sin hudtype. Vi rådgiver derfor alle til at starte med at undersøge deres hudtype og vælge en creme, der passer,' forklarer Birgitte C. Blomberg, senior produktchef fra L'Oréal Paris.

Tjek din hud!
Du kan starte med at tjekke din hud lige her. Så er du måske bedre rustet, næste gang du skal købe en lækker ansigtscreme:

Start med at vaske dit ansigt uden sæbe og undlad at anvende creme eller andre produkter i dit ansigt.

Mærk efter, hvordan din hud har det umiddelbart efter vask og igen efter tre til fire timer.

Nu kan du vurdere, om din hud føles tør, fedtet eller både og, og det kan fortælle dig, hvilken hudtype du har.

Den mere modne hud
Afhængig af din alder, er fugt dog ikke altid nok til at holde huden frisk, og du bør måske overveje en anti-rynkecreme.

Med alderen ændrer collagen- og elastinfibrene nemlig karakteristika, det betyder, at huden bliver mindre fast, og du vil begynde at se små rynker i dit ansigt.

Sol og rygning har desuden også en stor effekt på huden, og gør den mere skrøbelig. Der findes dog anti-rynkecremer til forskellige aldersgrupper, så huden kan få lige netop det, den har brug for.

Men spørg personalet i butikken til råds, se informationsholdere i butikken og læs bag på forpakningen for at finde den rigtige anti-rynkecreme.

Hvilken hudtype har du?
I forbindelse med lanceringen af hudplejeserien "Youth Code" har L'Oréal Paris i Danmark været så søde at give os gode råd til, hvordan vi egentlig finder ud af, hvilken hudtype vi har.  

Normal hud?
Du har en normal hud, hvis dit ansigt føles blødt at røre ved, ser ensartet ud og er uden synlige ujævnheder. Hvis du er til L'Oréals produkter, anbefaler de selv Triple Active Day eller Youth Code Day Care.

Kombineret hud?

Hvis din hud er blød og ser ensartet ud, men har visse fedtede og skinnende områder - især i 'T-zonen' omkring pande-næse-hage - er det en kombineret hud. L'Oréal anbefaler Triple Active Day.

Tør hud?
Føles din hud ru og grov, og er den skrøbelig og følsom over for kulde og tør luft - nogle gange sammen med uensartet afskalning - har du en tør hud. Din hud brug for både lipider og vand, fordi du mangler fedtstof i huden. Får du ikke fugtet huden korrekt, er der færre beskyttende lipider i overfladen, og den reagerer kraftigere på påvirkninger og udvikler ofte rynker tidligere end andre hudtyper. L'Oréal Paris anbefaler Youth Code Day Care eller Nutrissime til meget tør hud.

Fedtet hud?
Skinner din hud - navnlig på panden, næsefløjene og hagen - har du overskud af hudfedt. Fedtet hud er tykkere og dækket af en beskyttende fedtet film, som beskytter den mod dehydrering. Den er mindre følsom over for ydre faktorer og udtørring, og det gør, at huden mærkes mindre af tidens tand. L'Oréal Paris anbefaler HydraFresh Gel Cream, der regulerer fedtstoffet i huden.

Nu er du forhåbentlig lidt bedre rustet til at købe din næste ansigtscreme...
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce