Aniston

Jamies Amerika

Jamie Oliver er klar med ny programserie og dermed også en ny, lækker bog.

8 ud af 6 stjerner
Fra i aften kan du tage med Jamie Oliver til Amerika på dit TV. Men du kan også tage på kulinarisk rejse med ham gennem hans nye bog med samme titel "Jamies Amerika".

Jamies Amerika
Jamie Oliver er lidt af en succeskok - måske oven i købet tidens største.

Den unge stjernekok med militærjakken, det søde smil og den afslappede stil har udgivet en del bøger efterhånden og dukker da også med jævne mellemrum op på TV.

Fra i aften starter hans nye tv-serie da også på dansk tv. Den har fået titlen "Jamies Amerika", og det samme har den spritnye kogebog, som netop er udkommet.

Kogebogen inviterer læseren med på lidt af en kulinarisk rejse rundt i USA, hvor man bliver introduceret for et meget varieret og forskelligartet køkken.

Udgangspunktet for bogen er naturligvis Jamie Olivers egen rejse gennem USA, hvor han har stiftet bekendtskab med amerikanernes madkultur - den del af den, som ikke handler om fast food i gigantiske portioner!

Et forskelligartet køkken
"Jamies Amerika" indeholder dermed 100 meget forskellige opskrifter på både typisk amerikansk mad, men også alt det andet som serveres rundt omkring i landet.

Der er blandt andet (naturligvis...) opskrifter på burgere, deep-pan-pizza og cupcakes, men også på masser af cajun- og mexikansk-inspirerede retter og en ganske særlig omgang "Chili con Jamie". Opskrifterne er enkle og nemme at gå til - som Jamie Olivers opskrifter ofte er. Og så er hver opskrift fulgt af et indbydende foto, så man kan se, hvordan slutresultatet gerne skal se ud.

Mellem alle de indbydende og forskelligartede opskrifter er der flotte fotos, collager og små historier, som er med til at gøre "Jamies Amerika" til lidt af en oplevelsesbog, som man sagtens kan sidde og bliver underholdt af - også selvom man måske ikke lige leder efter en specifik opskrift til en speciel lejlighed.

Jamie Oliver besøger i bogen seks forskellige steder: New York, Louisiana, Arizona, Los Angeles, Georgia og Det vilde vesten, og han tager læseren med. 

Jamie Oliver, f. 1975, uddannet kok, forfatter til ni kogebøger, har siden 1998 løbende kunne opleves på tv i sine egne madprogrammer. Han er kendt for sin indsats for bedre mad i de engelske skoler og for restaurantkæden Fifteen, hvor han lærer unge at lave mad.  Siden 2000 gift med Jools, med hvem han har tre døtre.  

"Jamies Amerika" er skrevet af Jamie Oliver og udgivet af Lindhardt & Ringhof. Bogen er udkommet 15. april 2010 til vejl. udsalgspris på 299,95 kr.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce