Aniston

Jamie Oliver

Vores alle sammens superkok

Jamie Oliver. Professionel, ambitiøs, forførende og rapkæftet. Han tæmmer madgryderne i første klasses stil, og han gør det med så stor overbevisning, at du nærmest kan dufte maden gennem fjernsynsskærmen.
Jamie Oliver
Jamie blev født den 27. maj 1975, og allerede som helt lille var han fascineret af kokkeverdenen. Hans forældre ejede en pub, hvor Jamie tilbragte meget tid i køkkenet; og da han blev otte år, fik han lov til at skære kartofler og grøntsager.

Dårlige karakterer

Og det var helt klart køkkenet, der trak. I skolen gik det knap så godt, så derfor besluttede han sig som 16-årig for at læse på Westminster Catering College, og senere tog han til Frankrig for at studere den finere madkunst.

Da han kom tilbage, arbejdede han adskillige steder, også på den fine restaurant, River Café, hvor han for første gang stod foran tv-kameraerne. Der blev optaget et dokumentarprogram om restauranten, hvor man især var interesseret i den rapkæftede, unge mand. Det viste sig også, at Jamie fik adskillige tilbud fra flere producere dagen efter programmet blev vist, og til sidst sagde han ja til et tilbud.

Karrieren

Herefter er hans karriere gået strygende. Showet, The Naked Chef, som Jamie først var med i, blev en succes. Det hele blev taget ned på et niveau, hvor det handlede om de enkelte ingredienser og om, hvordan man enkelt og nemt kunne lave fantastisk og velsmagende mad. Så desværre havde Jamie stadig masser af tøj på!

Showet mundede også ud i tre bøger, som ligeledes blev en succes. I alt har han skrevet 5 bøger, som er værd at kigge nærmere i.

Jamies samfundsinteresser

Men Jamie interesserer sig ikke kun for mad - han er også meget interesseret i samfundet, og hvad han kan gøre for at forbedre det. Derfor startede han en restaurant, hvor han træner unge arbejdsløse i køkkenet og i restauranten. Dette blev også til et tv-show, men selvom der ikke filmes mere, bliver flere unge stadig hjulpet i gang af Jamie Oliver.
ANNONCE
Jamie Oliver
Ligeledes holder han Storbritanniens regering i kort snor.

Jamie havde fået øjnene op for den enormt dårlige mad, skolerne tilbyder børnene i frokostpausen; og det ville han gøre noget ved.

Han lavede blandt andet et tv-show, hvor han skulle føde 500 sultne munde med 37p (Cirka 4 kroner) per portion. Det er, hvad regeringen hidtil havde stillet til rådighed.

Jamie har ikke været bleg for at sige sin mening, så han stod i spidsen for en kampagne mod regeringen, hvor der blandt andet blev indsamlet 271.000 underskrifter.

Måske er det grunden til, at Storbritanniens regering i foråret 2005 afsatte 3 mia. kroner til bedre skolemad i Storbritannien!

Så, hvad mere kan man sige, end at Jamie bare er dejlig? Tja, leder du efter din helt private Jamie-kok, så må du vente, til der kommer en ny. For Jamie er lykkeligt gift, og han har to små døtre, Poppy og Daisy, som han holder meget af.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce