Aniston

Introvert - stå ved dig selv

Anne Skyggebjerg er introvert, og det er du måske også?

5 ud af 6 stjerner
Introvert - stå ved dig selv
Da jeg var barn, gruede jeg altid for skole-/hjemsamtaler. Selvom de altid var fulde af ros, så kunne jeg ikke lide dem, og tårerne piblede frem, fordi alles øjne var på mig, og jeg ikke kunne lide at være i centrum.

Men jeg fandt aldrig rigtig ud af, hvorfor det var sådan.

Som voksen er jeg stødt på betegnelsen introvert nogle gange i forbindelse med jobsamtaler. Jeg har været udsat for en personlighedstest, hvor resultatet tilsyneladende var, at jeg ville have udfordringer ved at omgås mine potentielle kolleger, hvilket jeg havde meget svært ved at genkende.

For jeg har da ikke svært ved at omgås folk, og nej, jeg er ikke den, der råber højest i en forsamling, men jeg er da heller ikke socialt udfordret eller hvad ...?

Og nej, det er jeg ikke. Jeg er blot introvert! Og det er halvdelen af verdens befolkning tilsyneladende - også Anna Skyggebjerg, som er forfatter til bogen "Introvert - stå ved dig selv".

Udfordringen ved at være introvert
Anna har, ligesom jeg, været velfungerende på arbejdsmarkedet i adskillige år. Hun har udtalt sig som ekspert på tv og i radioen, og hun har givet masser af interviews og holdt flere foredrag, end man kan tælle. 

Men det har krævet kræfter af hende. Så mange kræfter, at hun efterfølgende har været helt udkørt og brugt lang tid på at komme sig.

For introverte er ikke folk, der er generte, og som ikke kan omgås andre mennesker. Vi foretrækker blot mindre socialt samvær end de ekstroverte, og derfor kan fredagsbarer, forelæsninger, foredrag og møder med mange mennesker gøre os trætte.
ANNONCE
Introvert - stå ved dig selv
Når det ekstroverte er idealet
Anna Skyggebjerg skitserer i sin bog den introvertes typiske karaktertræk, som både involverer, at vi ofte nyder vores eget selskab og dermed ikke har brug for hober af mennesker omkring os hele tiden. Vi kan godt lide at være sammen med få mennesker ad gangen, og vi er ikke dem, der byder ind som de første, når der er indbudt til brainstorm.

Til gengæld er vi rolige, velovervejede, og vi er mere effektive end folk, der tænker, mens de taler, og som konstant bliver distraherede, fordi de ikke er fokuserede.

Men det kan give udfordringer og bump undervejs at være introvert. Anna Skyggebjerg giver dog råd til, hvordan disse udfordringer kan tackles, og hvilke scenarier der er gode at undgå.

Hun hylder dermed det at være introvert, men forholder sig samtidig (nogenlunde) objektivt til de ekstroverte, som hun opfatter som det ideal, der er herskende - på arbejdsmarkedet og i livet generelt.

Lærerig, kærlig og fin
I starten irriterede bogen mig egentlig lidt. Jeg syntes, den satte folk lidt for meget i kasser, og Anna Skyggebjergs tendens til gentagelse var en torn i øjet.

Men da jeg lukkede bogen i efter at have læst sidste kapitel, havde jeg alligevel lært utrolig meget om både mig selv og de mennesker, jeg (trods min introverthed) omgås til daglig.

"Introvert - stå ved dig selv" er således en bog, som kan være enormt lærering for dig, som i et eller andet omfang er introvert. Men den kan også være lærerig for folk, som er ekstroverte, idet de også kan lære meget om sig selv.

Bogen rammer således plet på rigtig mange måder, og det gør den på en både lærerig, kærlig og fin facon.


"Introvert - stå ved dig selv" er skrevet af Anna Skyggebjerg og udgivet af Rosinante.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce