Aniston

Interview: Haute Couture designer David Andersen

Om det at forene miljø og bæredygtighed, Chamallows og lakrids med Haute Couture.

Haute Couture designer David Andersen - Pressefoto: David Andersen - Interview: Haute Couture designer David Andersen Haute Couture designer David Andersen - Pressefoto: David Andersen
Dagen før den officielle københavnske modeuge begyndte, fremviste Haute Couture designeren David Andersen sin Cut Couture SS14 kollektion i nærmest kongelige omgivelser i Odd Fellow palæet i det indre København.

Han overraskede samtidig med en præsentation af designerens andre projekter: Batavus cykler by David Andersen, Peter Beier Chocolatier X David Andersen ’Chocolate Meets Couture’ og det mere omtalte projekt: Haribo by David Andersen.

Aniston.dk har fanget den danske Haute Couture designer med forkærlighed for det androgyne look og den sorte farve, David Andersen, til en snak om det at forene Haute Couture medmiljørigtige transportmidler, eksklusiv chokolade med champagnesmag og lakrids og Chamallows.

Peter Beier Chocolatier X David Andersen ’Chocolate Meets Couture’ og Haribo by David Andersen er begge let beslægtede projekter, som har det til fælles, at de begge forener Haute Couture med slik.

Peter Beier Chocolatier X David Andersen er et projekt, hvor luksuschokolade bliver forenet med Haute Couture, ved kombination af udsøgt chokolade med champagnesmag og en specialdesignet David Andersen top hat som chokoladeæske.

Og Haribo by David Andersen er et projekt, hvor Chamallows og lakrids bliver ét med Haute Couture i bl.a. gulvlange David Andersen couture-kreationer.

Men hvordan er projekterne og ideen bag 'chokolade, lakrids og Chamallows forenes med Haute Couture' opstået og hvorfor lige forene overdådige kjoler med chokolade, lakrids og skumfiduser?

"Som designer søger jeg hele tiden nye muligheder i stedet for begrænsninger. Jeg eksperimenterer på alle tænkelige måder og konkluderer ikke, før noget er afprøvet. Det gælder også valg af materialer. At lave couture kjoler ud af slik virker umiddelbart lidt spøjst, men slik er jo også forbundet med en vis form for barnlighed og sjov."

"Kjolerne var et forsøg på at forene det legende og søde element med begrebet ”couture”, som er et ord, man forbinder med noget smukt og overdådigt. Når man ser på kjolerne, synes jeg, at vi har ramt rimelig godt plet," fortæller David Andersen.
ANNONCE
Haribo by David Andersen: Haute Couture kjole i Lakrids - Pressefoto: David Andersen - Interview: Haute Couture designer David Andersen Haribo by David Andersen: Haute Couture kjole i Lakrids - Pressefoto: David Andersen
Det sidste projekt, som du overraskede med ved fremvisningen af din Cut Couture SS14 kollektion, var Batavus cykler by David Andersen, hvor et miljørigtigt transportmiddel møder Haute Couture. Det er jo i en helt anden kategori end chokolade, lakrids, skumfiduser og Haute Couture. Så hvordan er det projekt med Haute Couture forenet med eller på en cykel kommet til verden, og hvorfor lige cykler?

"Der er i øjeblikket stor fokus i beklædningsbranchen på ord som “bæredygtighed” og “miljø” ,og hos mig er der allerede fokus på disse emner. Blandt andet arbejder jeg med det nye begreb "Zero-Waste", som er begrænsning af tekstilets brug i produktionen. Jeg føler, det er vigtigt at tilbyde forbrugeren produkter, der er lavet med omtanke for miljøet, men hvor man samtidig ikke behøver at gå på kompromis med designet. Derfor virkede et samarbejde med Batavus cykler meget oplagt. Samarbejdet er jo en forening af de to ting."
ANNONCE
Batavus by David Andersen - Pressefoto: David Andersen - Interview: Haute Couture designer David Andersen Batavus by David Andersen - Pressefoto: David Andersen
Sidste spørgsmål, hvor er David Andersen på vej hen nu?

"Fundamentet for David Andersen brandet er lagt, men det betyder ikke, at der ikke udvikles videre. Jeg arbejder hele tiden på at få udbygget brandets dna, så det kan vokse sig større og stærkere, og på at skabe nye åbninger i form af projekter, forskellige former for samarbejde eller ved at gribe chancen og ikke tøve, når en mulighed byder sig. Så vi er på vej til at gøre brandet stærkere og få et udbygget dna, så brandets værdi bliver større og stærkere."
 
Kan du løfte sløret for de nye projekter eller kollektioner, men kun med meget få ord?

"Vi er netop gået i gang med AW 14 kollektionen. Det bliver en spændende, udfordrende og detaljeorienteret kollektion, som jeg glæder mig meget til at vise."
 
  
ANNONCE
Se videoen fra Cut Couture SS14 fremvisningen neden for og billeder fra ovennævnte projekter i galleriet!
Del

Seneste nyt

Annonce