Aniston

Hemmeligheden bag glade børn

Interview med forfatterparret bag "Glade børn med kærlighed og grænser".

Fotograf: Lisbeth Holten - Hemmeligheden bag glade børn Fotograf: Lisbeth Holten
Som forældre ønsker vi, at vores børn har det godt, træffer kloge valg, og at de lærer at tage ansvar og er kærlige overfor sig selv og andre.

I den nye bog ”Glade børn med kærlighed og grænser”, som du kunne læse min anmeldelse af i går, får du som forælder gode råd til, hvordan du kan hjælpe dine børn bedst på vej.

Forfatterparret bag bogen giver neden for en række gode råd til forældre.
 
Hvad har fået jer til at sætte fokus på netop dette emne?
Som forældre til tre børn og som eksperter inden for mindfulness og pædagogik har vi i mange år været optaget af, hvordan man opdrager børn til at blive glade og robuste samfundsborgere. Vi underviser i mindfulness, og denne impuls har vi bragt videre ind i familielivet. I dette arbejde har vi fundet nogle redskaber, som vi gerne vil dele ud af til andre forældre, så tidspres og konflikter bliver afløst af mere kærlighed, nærvær og glæde.

Kan man helt enkelt beslutte sig for at blive mere glad?
Ja, det kan man. Glæde er noget, man træner, ligesom man træner sin krop. I vores bog ”Glade børn med kærlighed og grænser” viser vi, hvad ægte glæde er og giver enkle øvelser til, hvordan man kan fremme glæden i familielivet.
 
Hvordan ved vores barn, at det er elsket?
Det er igennem nærvær og tid sammen, at vores børn mærker kærligheden fra os. Et enkelt godt råd er at skabe en god kontakt med dit barn, inden du sætter retning for, hvad barnet skal. Hvis man vil vide, hvordan man som forælder udvikler en dybere kontakt til sit barn, så findes der en effektiv empatiøvelse i vores gratis e-bog ”Hemmeligheden bag glade børn”, som man kan hente på www.stilhedsrevolutionen.dk.
 
Hvordan støtter vi børns udvikling af indre ro?
Som forældre er vi forbilleder for vores børn. Det betyder, at vi med fordel kan begynde med at opbygge indre ro i os selv, for det er den bedste forudsætning for at videregive ro til vores børn. Indre ro giver os muligheden for at respondere med bevidst nærvær på det, der opstår i livet frem for at være i vores tankers og følelsers vold. Børn gør som vi gør, derfor viser vi også i bogen, hvordan vi styrker vores egen indre ro - til glæde for os selv og vores barn.
 
Og er der omvendt noget, man ABSOLUT ikke skal gøre?
Der må ikke mangle følelsesmæssig forældreomsorg, for det gør det svært for barnet at opbygge gode venskaber, da barnet ikke har lært at lytte til andre, og barnet ikke har en veludviklet medfølelse. Samtidig kan man se, at børn, der opfostres på sukkerspeed, adrenalinrush og informationsmylder, mangler råstyrke, glæde og kærlighed. De bliver ADHD-agtige og der skal hele tiden ske noget. Så det er vigtigt at overveje, hvad man byder sine børn på og i hvilket omfang.
 
Er det ok med vrede?
Vrede er en grundlæggende menneskelig følelse, som kan have en destruktiv side. Vrede er, som alle andre følelser, en budbringer. Den vil fortælle os noget. Det er hverken godt at udleve vreden, for det opildner den og kan skade andre, og samtidig skal vrede heller ikke undertrykkes. Vi må få ro på os selv og vores børn for at finde ud af, hvordan vi bedst handler på de vrede følelser, så vi ikke gør noget dumt. Derudover er det ikke sjovt at gå rundt og være vred. Det slider på vores helbred og andre tager afstand fra os.
 
Hvem skal læse bogen?
Det skal alle forældre, der ønsker at lære hemmeligheden bag glade børn at kende, hvor ubegrænset kærlighed og tydelige grænser går hånd i hånd. Bogen er for alle, som på en lettilgængelig måde ønsker dybe indsigter, der gør ens barn gladere, venligere og klogere.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce