Aniston

[Anmeldelse:] Glade børn med kærlighed og grænser

Fordi glade forældre giver glade børn.

5 ud af 6 stjerner
[Anmeldelse:] Glade børn med kærlighed og grænser
Hvad skal der egentlig til for, at vi får glade børn? Tja ...  Jeg ved det ikke. Men jeg ved, at når jeg har for lidt overskud i hverdagen, så er lillemanden i hvert tilfælde ikke glad.

Det er, når jeg er træt, har travlt eller har mine tanker andetsteds, at konflikterne mellem os opstår, og tårerne triller ned ad kinderne på os begge. 

Og når man har prøvet det tilpas mange gange, begynder man at kigge indad. For jeg ved jo godt, at det hele bunder i mig selv og mit manglende overskud. Og når lillemanden er ked, er jeg i øvrigt også ked. Og hvem får egentlig noget ud af det?

Derfor var jeg også meget spændt på at læse Didde Flor Rotne og Nikolaj Flor Rotnes nye bog "Glade børn med kærlighed og grænser".

Mindfulness - seriøst?!
Didde og Nikolaj Flor Rotne er såkaldte mindfulness-eksperter inden for pædagogik og forældreskab.

De er grundlæggere af Stilhedsrevolutionen, hvor de underviser og rådgiver forældre samt holder foredrag for institutioner og skoler i hele landet.

De har selv tre børn og har, udover deres seneste bog, også skrevet "Mindfulness i pædagogikken" og e-bogen "Indre ro og smittende glæde til pædagogikkens superstjerner".

Meget af dette får det til at stritte i mig. For jeg har nok den indstilling, at mindfulness lidt er noget hippie-fis, som måske fungerer for dem, der starter dagen med morgenmeditation og urte-the (og ikke som jeg med at hoppe i de strammeste jeans i skabet og skyde et espresso-shot!)

Men nogle gange må man bare ty til noget uvant, hvis der er nogle ting, man gerne vil lave om på i sit liv.
ANNONCE
[Anmeldelse:] Glade børn med kærlighed og grænser
"Glade børn med kærlighed og grænser" tager udgangspunkt i Didde og Nikolajs eget familieliv, hvor de ikke altid har følt, at de havde fat i den lange ende. 

De har, ligesom mange af os andre, manglet tid og overskud til at nyde deres familie og til at være der for deres børn.

De har dog oplevet, at deres mindfulness-tilgang har givet både bedre stemning, gladere børn med mere selvtillid og gladere forældre, der har haft overskud til mere.

Men kan deres problemer og løsninger overføres til os andre? Til min lille familie ja!  

Vær der NU!
"Glade børn med kærlighed og grænser" er nemlig ikke hippie-fis. Bogen bygger på psykologisk forskning og på forfatternes faglige og personlige erfaringer, som mange af os helt sikkert kan drage nytte af.

Den er opdelt i kapitler med de udfordringer, som mange børnefamilier oplever i hverdagen - krydret med små opgaver, der kan sætte tanker i gang ift. egen familie, små videnskabelige gennemgange og fine citater, som lige ridser de vigtigste ting op.

Bogen kan således anvendes direkte i ens eget familieliv fra side ét. Og jeg må indrømme, at specielt mindfulness-tilgangen med at tage dybe indåndinger faktisk har virket i stor stil på mig.

Man bliver meget mere bevidst om de signaler, man sender, og de ord, man bruger. Og det gør man faktisk allerede få sider inde i bogen.

"Glade børn med kærlighed og grænser" er således en meget anvendelig familieguide, som kun kan anbefales til dig, der nogle gange tager dig selv i ikke at have det fornødne overskud til at være 100 pct. i nuet sammen med dit barn eller dine børn og ikke koge over helt så ofte.


"Glade børn med kærlighed og grænser" er skrevet af Didde og Nikolaj Flor Rotne og udgivet af Politikens Forlag.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce