Aniston

Drinks-opskrift: Lakri-licious

Gå weekenden i møde med en cocktail bestående af de bedste ingredienser og smagen af lakrids og kaffe.

Smagen af kaffe er noget af det bedste, jeg ved! Og lakrids - specielt Johan Bülows - er bestemt også blandt mine favoritter, når jeg skal forkæle mig selv.

Og nu har barchef Nikolaj Brøndsted fra MASH simpelthen kreeret en drink, som indeholder netop disse to yndlingssmage.

Den nye drink, der er baseret på kaffelikør fra Heering og lakrids fra lakridskongen Johan Bülow, har fået det meget passende navn Lakri-licious og serveres på MASH.

Jeg vil helt sikkert forsøde min weekend med en (hjemmegjort) af slagsen. Og synes du også, det lyder fristende, så får du opskriften lige neden for.
ANNONCE
Drinks-opskrift: Lakri-licious
Opskrift på Lakri-licious

Du skal bruge:
1,5 cl. Heering Coffee Liqueur
1,5 cl. Lakridsinfuseret rom
3 cl. St Germain hyldeblomstlikør
1,5 cl. Chili infuseret Galliano L’Autentico
1,5 cl. Friskpresset citronsaft
1 del Sukkerlage
 
Sådan gør du:
1.   
Drøn alle ingredienser i en shaker med MANGE isterninger, og shake hårdt ca. 15 sekunder (så hårdt at du får ondt i armene. ) Det giver den fine cremede konsistens og skum i toppen.
2.    Fine strain (det betyder ”hæld igennem en si” på barsprog) i en lille bred whisky tumbler, som er HELT fyldt med isterninger.
3.    Garner med en stribe citronskal (ca. 1,5 X 6 cm), som du ”twister” (vrider så de aromatiske olier sprøjter ud over glasset) og slut af med et drys lakridspulver.
4.    Serveres straks og UDEN sugerør!
 
Sukkerlage:
1 del vand, 1 del sukker. Varm op til lige under kogepunktet, rør rundt til alt sukker er opløst. Opbevares på køl 1-2 uger.

Lakridsinfuseret rom:
·      1 tsk. RAW lakridspulver
·      2 cl. sød lakridssirup
·      20 cl. Diplomatico Blanco
·      Kom alle ingredienser i en beholder med låg, og ryst til lakridspulveret er opløst (det er lettest, hvis man lige luner blandingen lidt.. ca. 40 grader.)
·      PAS PÅ: Pulver, sirup og blanding farver voldsomt.
 
Chiliinfuseret Galliano L’Autentico
·      Flæk en almindelig rød chili, og kom den I en flaske Galliano L’Autentico (nej, det er ikke det samme som Galliano Vanilla). Lad den stå og trække i ca. 24 timer, og smag på den. Den skal være godt stærk. Filtrer, når den ønskede styrke er nået.


Lakri-licious er skabt af Nikolaj Brøndsted: Executive Bar Manager hos MASH & UMAMI og CEO: hos Good Spirits. Lakri-licious fås hos MASH til 100 kr.
ANNONCE
Drinks-opskrift: Lakri-licious
Del

Seneste nyt

Annonce