Aniston

Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed

Når en kanarisk ø viser sig fra sin bedste side.

Her til morgen stod vi tidligt op, for der ventede os en lang række oplevelser ud over det sædvanlige.

Vi måtte dog først sige farvel til byen Corralejo og hotel Las Marismas og hoppe ombord på en lille bus sammen med en af Apollo Rejsers kyndige guider, der skulle være sammen med os hele dagen og vise os Fuerteventuras natur og de oplevelser, som gemmer sig i denne.
ANNONCE
Las Dunas er også en meget skøn og meget rolig naturoplevelse, når solen en sjælden gang ikke skinner fra en skyfri himmel. - Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed Las Dunas er også en meget skøn og meget rolig naturoplevelse, når solen en sjælden gang ikke skinner fra en skyfri himmel.
Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed
Lidt uden for Corralejo ligger nationalparken Las Dunas, som er et helt fredet område bestående af sand, sand og atter sand. Sandet blæser ind fra Afrika og op på netop denne del af Fuerteventura, den ældste og næststørste (dog ved lavvande største) af de 14 kanariske øer.

Las Dunas er således et smukt naturområde. Men sammen med mange af de øvrige 152 strande på Fuerteventura er den også en yndet destination for badegæster og windsurfere.
ANNONCE
Gederne kommer helt tæt på - og den lokale gedeost går rent ind. - Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed Gederne kommer helt tæt på - og den lokale gedeost går rent ind.
Efter et besøg i smukke Las Dunas, som gav masser af sand i skoene, gik turen videre mod den lille by ved vandet Ajuy.

Undervejs lagde vi vejen forbi en lille lokal producent af gedeoste, som er en af de få eksportvarer, Fuerteventura er kendt for.

Producenten er bl.a. blevet kåret som verdensmester i gedeoste (ja, det findes), og smagsoplevelsen var da heller ikke til at tage fejl af.

Samtidig var der lutter geder på den lille hyggelige gård, hvor osten produceres. Men disse er blot en brøkdel af de cirka 100.000 geder, der lever på Fuerteventura, og som man møder, når man kører rundt i det upolerede landskab.
ANNONCE
På stedet sælges både oste, kaffe og en lang række andre lokale specialiteter. - Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed På stedet sælges både oste, kaffe og en lang række andre lokale specialiteter.
Selvom man måske ikke normalt er den vilde fan af gedeost, bør man smage den helt specielle variant med paprika, som også er den, der indbragte producenten titlen som verdensmester. - Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed Selvom man måske ikke normalt er den vilde fan af gedeost, bør man smage den helt specielle variant med paprika, som også er den, der indbragte producenten titlen som verdensmester.
Dagens frokoststop fandt sted på den enormt hyggelige og Michelin-anbefalede restaurant Casa Santa Maria i Betancuria.

Her var ikke blot kælet for interiøret og omgivelserne. Der var også uovertruffen mad på tallerkenerne.

Menuen er dog helt usnobbet, lokalt forankret og bestemt til at betale samtidig med, at stemningen er uhøjtidelig.
ANNONCE
Folkene bag Michelin har tilsyneladende uden problemer kunnet finde frem til den lille by Betancuria adskillige gange, for Casa Santa Maria har været anbefalet i guiden flere år i træk. Men det har ikke gjort stedet hverken højtideligt eller dyrt at besøge. - Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed Folkene bag Michelin har tilsyneladende uden problemer kunnet finde frem til den lille by Betancuria adskillige gange, for Casa Santa Maria har været anbefalet i guiden flere år i træk. Men det har ikke gjort stedet hverken højtideligt eller dyrt at besøge.
Ingen snobberi - bare god mad! - Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed Ingen snobberi - bare god mad!
Oven på en skøn frokost gik turen videre til smukke udsigtsposter i Risco de las Peñas, hvor man ikke blot kan være et med den rå natur, men som også byder på en helt ekstraordinær udsigt ud over landet, vulkanbjergene, havet og til de små søde jordegern og geder, der lever her.

Da vi ankom til Ajuy var det ikke kun solen, der ventede på os. Det samme gjorde de meget imponerende grotter, som ligger helt ud til vandet, og hvor bølgerne skyller ind over både grotterne og den sorte strand, som, i modsætning til de strande vi ellers kender, er fyldt med sort sand.

Der er en del historier om, at de lokale i Ajuy gemte sig i netop disse dybe og helt rå grotter under 2. Verdenskrig. Men om det blot er en god historie eller absolut sandhed, er svært at få endeligt verificeret.

Sandheden er dog, at Ajuy og grotterne her byder på en helt speciel naturoplevelse, der efterfølgende kan synes helt uundværlig, hvis man lægger vejen forbi Fuerteventura.
ANNONCE
Det skorter ikke på vilde og smukke naturoplevelser på Fuerteventura. Her er det Risco de las Peñas. - Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed Det skorter ikke på vilde og smukke naturoplevelser på Fuerteventura. Her er det Risco de las Peñas.
Stranden i Ajuy er blot en af de sorte strande på Fuerteventura. - Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed Stranden i Ajuy er blot en af de sorte strande på Fuerteventura.
Besøget i grotterne i Ajuy er ganske enkelt en oplevelse, man ikke bør gå glip af, når man er på Fuerteventura. - Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed Besøget i grotterne i Ajuy er ganske enkelt en oplevelse, man ikke bør gå glip af, når man er på Fuerteventura.
SÅ kom solen! Og den brænder igennem på Fuerteventura. Thank God for gode solcremer i taskevenlige størrelser! - Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed SÅ kom solen! Og den brænder igennem på Fuerteventura. Thank God for gode solcremer i taskevenlige størrelser!
Her til aften er vi ankommet i den lille by Tarajalejo og DesignHotel R2 Bahia Playa.

Det helt særlige ved R2-hotellet er, at der er adgang forbudt for personer under 18 år.

Par sidder derfor og ser hinanden dybt i øjnene langs den (på nuværende tidspunkt) opvarmede pool og i restauranten, hvor buffeten består af nogle af de bedste retter fra det spanske og kanariske køkken.

Og nu vil jeg sove … I mit meget rummelige værelse med den store altan og med udsigt ud over det smukke hav, stranden og palmerne.
 

Se mere om Fuerteventura, Tarajalejo og DesignHotel R2 Bahia Playa på Apollo Rejsers hjemmeside. 
ANNONCE
DesignHotel R2 Bahia Playa er et såkaldt voksenhotel - og standarden er derefter. - Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed DesignHotel R2 Bahia Playa er et såkaldt voksenhotel - og standarden er derefter.
Der er mulighed for all inclusive på DesignHotel R2 Bahia Playa, og standarden på maden er, ligesom hotellet, lidt ud over det sædvanlige. - Dag 3: Fuerteventuras upolerede natur og tosomhed Der er mulighed for all inclusive på DesignHotel R2 Bahia Playa, og standarden på maden er, ligesom hotellet, lidt ud over det sædvanlige.
Del

Seneste nyt

Annonce