Aniston

Ansigtsmasker

Lav din egen ansigtsmaske

De fleste kvinder er yderst forfængelige, når det gælder deres udseende, og de bruger gerne tusinder af kroner om året på dyre cremer og masker, for at kunne få den ungdommelige og smukke hud frem. Men hvad nu, hvis man slet ikke behøvede bruge alle de penge?
ANNONCE
Ansigtsmasker
At få en sund og smuk hud, kræver ikke særlig meget - men koster en hulens masse penge. Altså hvis man skal købe de dyre cremer og masker, som producenterne anbefaler. Men problemet er, at ofte bliver vi taget noget så gevaldigt ved næsen, for det eneste vi har brug for, for at få en sund hud, er blot et par enkelte ting, som slet ikke behøver koste en formue.

Jeg har hørt mange tale om billige og vidunderlige ansigtsmasker, de selv har lavet, fundet opskriften på i et blad, igennem en veninde eller på nettet. Jeg har endda hørt om mange berømtheder, der kun bruger hjemmelavede ansigtsmasker. Men at begynde at prøve mig frem helt for mig selv, ja, det var ikke lige noget, jeg kunne overkommer.
 
Så jeg satte mig til at kigge rundt på nettet, og her fandt jeg en masse lækre ansigtsmasker på forskellige debatforums, hvor kvinder råder kvinder.

Og hvem er det egentlig vi skal lytte mest efter, producenterne, der vil tjene penge eller andre kvinder i samme situation som os, som er trætte af at bruge formuer på skønhedspleje?

Jeg vælger det sidste, så her er, hvad jeg fandt frem til; en masse hjemmebryggede ansigtsmasker lavet af ting, som ikke koster det store, og som de fleste har liggende i køkkenet. Kort sagt, ansigtsmasker der er givet videre fra kvinde til kvinde.

God fornøjelse!

Ansigtsmaske med honning og havsalt
To skefuld kold honning blandes med en teske havsalt. Smøres derefter i ansigtet og på halsen, og lad det sidde i 10-15 minutter. Skyl grundigt og din hud vil nu føles blød og behagelig.

Ansigtsmaske - Æggehvide
Dette er en ansigtsmaske, der kun består af æggehvider. Du smøre æggehviden på ansigtet, efter et par minutter begynder det at stramme i huden. Lad det sidde i 15-20 minutter og skyl derefter. 

Ansigtsmaske med avocado og yoghurt
Mos en avocado, den skal være godt moden (altså blød), og bland den sammen med en lille smule yoghurt naturel. Smør det derefter i ansigtet og lad det sidde i 20 minutter, skyl med varmt vand.
 
Ansigtsmaske med avocado og olivenolie
Mos en avocado, den skal være godt moden (altså blød), og bland den sammen med noget olie. Smør det derefter i ansigtet og lad det sidde i 20 minutter, skyl med varmt vand.
 
Ansigtsmaske med avocado, citron og æggehvide
Mos en avocado, den skal være godt moden (altså blød), og bland den sammen med en spiseske citronsaft og en æggehvide. Smør det derefter i ansigtet og lad det sidde i 5-10 minutter, skyl med varmt vand. Ikke nok med, at den skulle gøre huden dejlig blød, den skulle også stramme huden op, gøre den frisk og hjælpe mod fine rynker
ANNONCE
Ansigtsmasker
Ansigtsmaske med kærnemælk og agurkskiver
Fordel et tyndt lag kærnemælk i ansigtet og på halsen, og lad det sidde 10-15 minutter. Skær cirka ti agurkeskiver, læg dem i et lag på ansigtet og slap af i 10 minutter. Skyl herefter ansigtet i lunkent vand.

Ansigtsmaske med kærnemælk og jordbærskiver
Fordel et tyndt lag kærnemælk i ansigtet og på halsen, og lad det sidde 10-15 minutter. Skær cirka ti jordbær, læg dem i et lag på ansigtet og slap af i 10 minutter. Skyl herefter ansigtet i lunkent vand.

Ansigtsmaske med honning, havregryn og banan
Bland en spiseske honning, fem spiseskeer smuldret havregryn og en most banan. Smør blandingen i ansigtet og lad det sidde i 15-20 minutter.

Ansigtsmaske - Ren frugt
Mos en avokado eller jordbær (især jordbær skulle være gode for huden) og smør det på huden. Lad det sidde i 10-15 minutter.

Ansigtsmaske med havregryn, mandelolie, citronsaft og avocado
Bland to spiseskeer fintsmulrede havregryn, to spiseskeer mandelolie, to spiseskeer citronsaft, en halv avocado og lidt vand. Mos det hele godt sammen, smør det i ansigtet og lad det sidde i 15 minutter.

Ansigtsmaske med avocado og cremefraiche
Mos lidt avokado med creme fraiche og gnid det godt ind i ansigtet. Lad det sidde i 10 minutter. Huden bliver både blød og smidig bagefter.

Ansigtsmaske til fedtet hud
To spiseskeer A38, ymer eller cultura naturel blandes med en halv revet agurk og en teske citronsaft. Fordel masken jævnt i ansigtet - undgå de sarte områder omkring øjnene. Lad masken sidde i 10-15 minutter og vask den af med lunkent vand.

Ansigtsmaske til hud plaget af akne
Tre spiseskeer fint smuldrede havregryn blandes med lidt yoghurt, to teskeer æbleeddike og to teskeer kamilleudtræk. Yoghurt har en rensende og fugtende effekt på huden. Æbleeddike har en antibakteriel virkning. Smør det i ansigtet og lad det sidde i 15 minutter. Skyl masken af med lunkent vand.

Ansigtsmaske til sart og tør hud
En fersken, en spiseske blød honning og to teskeer mandelolie blendes sammen og smøres i ansigtet.
Fersken har en fugtighedsbevarende og lindrende effekt på huden. Ferskenkødet indeholder berigende olier og fugtighedsbevarende enzymer. Lad den sidde i 15 minutter og skyl af med lunket vand.

Ansigtsmaske til tør hud
En avokado, en halv banan og en spiseske lun honning moses godt sammen. Lad det sidde i 15 minutter og skyl af i lunket vand.

Som med alle andre hudplejeprodukter, kan ansigtsmaskerne ved nogen hudtyper fremkalde allergiske reaktioner - Så hvis du ved, at du har en sart hud, så prøv dig stille og roligt frem med få minutter af gangen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce