Aniston

Zoneterapi

Zoneterapi er et fag, som ofte latterliggøres på grund af det ry, som faget har fået som værende "alternativ humbug"! Men spørgsmålet er, om dette i virkeligheden er sandt

Der er faktisk flere uddannelse i Danmark, som uddanner folk til rigtige zoneterapeuter. Uddannelsen indeholder mange spændende fag, og den kombinerer ren biokemi med den gamle kinesiske filosofi, der tager udgangspunkt i de energibaner, der løber igennem kroppen. Her er hverken tale om blodbaner eller nervebaner, men meridianer, som man ikke fysisk kan bevise eksistensen af. Det er ligeledes disses specielle punkter, som akupunktørerne behandler med nåle.
ANNONCE
Zoneterapi
Men det er ikke altid nok at behandle meridianerne, fod-zonerne eller for den sags skyld hånd- øre- og tungezonerne. Zoneterapeuten ved en masse om kost, og det er også et fag, der indgår i uddannelsen. Det er her at biokemien kommer ind.

For at kroppen skal være modtagelig for zoneterapi, skal man spise rigtigt, da en forkert kost kan ødelægge alt det gode, som zoneterapien gør. Noget de færreste gør, er at spise min. 600 g frugt om dagen. Derudover gælder det om at have tallerkenfordelingen i orden - 40 % basiskost (kartofler, ris, groft brød), 40 % grøntsager (ikke kogte - allerhøjst dampede, da kogning trækker vitaminer og mineraler ud af grøntsagerne) og kun 20 % protein (Lyst kød som f.eks. kylling og kalkun - mørkt kød er for fedt.) Man skal også kun stege og bage med koldpresset olivenolie, da alt andet fedtstof ikke kan tåle opvarmningen, fordi det er kemisk udvundet.

Smør, margarine og alt andet olie, som ikke er koldpresset, udvikler det man kalder "frie radikaler". Disse stoffer sætter sig på cellerne, hvorefter de kan være skyld i, at man udvikler kræft. Og dette er ikke bare en alternativ dille - det er ren kemi! Det, der sker, er, at de frie radikaler forharsker cellerne. Det er en form for iltning - egentlig det samme, der sker når ilten i luften gør et æble brunligt.

For at forhindre de frie radikaler i at ødelægge cellerne, er det vigtigt, at man har nok antioxidanter, da disse stoffer groft sagt "sidder på de pladser", som de frie radikaler ellers ville indtage. Disse stoffer findes kun i grøntsager, frugt og grøn te, og det er derfor at disse ernæringsgrupper er så vigtige i kosten.

Zoneterapi er ved at blive anerkendt som behandlingsmetode, og det giver sig udslag i, at zoneterapi er momsfritaget den dag i dag. Derudover arbejdes der på at få sygesikringen til at dække et zoneterapi-besøg; og mange hospitalsafdelinger eksperimenter med zoneterapi. Derudover har mange private arbejdspladser indført zoneterapi, hvorved sygefraværet er blevet formindsket radikalt.

Disse erfaringer er måske de mest tydelige beviser for den almindelige dansker, men det bedste bevis får man ved at afprøve det på egen krop. Det kræver dog, at man følger ALLE zoneterapeutens råd. Zoneterapeuten må og kan dog ikke garantere en forbedring. Til gengæld kan zoneterapi heller ikke skade. Hvis man får ubehag efter en behandling, er det tegn på, at kroppen bearbejder nogle ubalancer, og så gælder det om at give den hvile og samtidig lade være at dulme eventuelle smerter eller feber med smertestillende piller. Derved er man nemlig tilbage ved udgangspunktet.

Det eneste tidspunkt man ikke må modtage behandling på er, når man har feber. Og det er simpelthen fordi feberen er et tegn på, at kroppen selv er ved at behandle et problem.
ANNONCE
Del

Seneste nyt