Aniston

Yoga

Fup eller fakta?

Man hører om flere og flere, der begynder at dyrke yoga, og man fristes også selv til at stifte bekendtskab med denne form for afspændende og afstressende træning, behand-ling eller hvad det lige er, det handler om.
Yoga
Hvad er yoga egentlig for noget? Når man søger på Google.dk, får man flere forskellige sitets frem, og det står meget hurtigt klart, at der er mange grene inden-for begrebet: yoga.

Hovedgrene

Man kan læse sig til, at der er fire hovedgrene: Karma, Bhakti, Jnana og Raja, og dog figurerer mange andre mærkelige ord og betegnelser.

Karma er det ord, der virker mest bekendt, og det er også det med, at alt, hvad du gør mod dine med-mennesker, vil virke tilbage på dig selv. Altså, gør du noget forkert, vil du få det tilbage i form af dårlig karma.

Bhakti yoga har det mål at skabe mere sympati og kærlighed i det enkelte menneske, Jnana yoga vil forene menneskets bevidsthed med den universelle bevidsthed og er derfor mere filosofisk og mentalt baseret, mens Raja yoga vil ende med en fuldstændig beherskelse af bevidstheden: tankerne, følelserne og viljen.

Livsstils-sygdomme dækket ind

Det lyder meget interessant, men nok en anelse flyvsk for den normale dansker, så hvad er det egentlig, der trækker ved det at dyrke yoga?

Måske er det de mere jordnære idéer med, hvad man kan få ud af yoga, der trækker: altså det, at det er godt for kroppen fysisk. Ifølge de professionelle trænere kan yoga hindre stress, dårlig ryg, søvnbesvær, dårlig fordøjelse, hjerteproblemer, forhøjet blodtryk samtidig med, at det skaber ligevægt i sindet.

Alle vor tids livsstilssygdomme dækkes ind, og ifølge behandlere og trænere får man det altså bedre af at dyrke yoga, især fysisk men også psykisk eller mentalt.

Modefænomen?

Det kan dog samtidig være en dille, at det er "in" at gå til yoga, da man ved at kunne fortælle, at man dyrker yoga på en eller anden vis virker mere interessant og med på moden. Der har jo altid været noget ved østens mystik!

Men, måske er det rigtigt, at det er så godt, og hvorfor så ikke sætte sig bedre ind i det? Er der nogle blandt læserne, der kan fortælle om egne oplevelser med yoga? Er det så godt, som de alle sammen siger, eller er det blot endnu et modefænomen?
ANNONCE
Del

Seneste nyt