Aniston

Visualiser kærestesorgen væk

Mentale tricks

Nu er der dømt sommerferie for de fleste, og forude venter der et par måneder med forhåbentlig mange solskinstimer og lyse aftenstunder. Strøgture, strandture, sommerfester beriger de fleste af os med glæde og optimisme, som får den mindste skygge i livet til at føles som et forbigående vindpust. Men for nogle er sagen en helt anden - de er nemlig ramt af kærestesorg.
 
ANNONCE
Visualiser kærestesorgen væk
Når du er ramt af kærestesorg, vil sommeren med al sin pragt og storhed ikke bringe synderligt meget glæde ind i dit liv, for du oplever måske en masse negative tanker i sorgen over din eks. Og selvom du egentlig havde sagt til dig selv: "At nu må jeg virkelig også videre!" må du må affinde dig med, at sorgen kan dukke op med jævne mellemrum i tiden fremover. 

Når du hører en sang i radioen, som får minderne til at vælte frem, må du bare frem med Kleenex'erne og værdsætte, at du er et menneske af kød og blod, som skam bare har et helt almindeligt følelsesliv!
 
Når tankerne blokerer for din glæde
Men hvad der ofte følger med en kærestesorg er tanker, som holder dig fast i grebet på kæreste-sorgens væsen. Du gennemgår dit forliste forhold fra a-z i dine tanker, og det lille: "hvis" er det mest benyttede ord i dine indre dialoger. Du tænker de samme tanker igen og igen, uden at få det et hak bedre.

Dine tanker holder dig fast i håbløsheden, selv når du egentlig gerne vil videre og have det bedre! Men du kan selv gøre noget aktivt for at slippe ud af spændetrøjen ved at tænke anderledes om bruddet med din eks. 
 
Hjælp til dit knuste hjerte
For et par år siden stødte jeg på bogen: "How to mend your broken heart", da jeg netop var i England på et længere ophold og prøvede at klare mig igennem på trods af en heftig kærestesorg, der gjorde opholdet ulideligt. Så jeg satte min lid til, at bogen kunne hjælpe. Bogen er skrevet af en psykolog og af hypnotisøren, Paul McKenna, som de fleste sikkert har set i hans underholdende hypnoseprogrammer for år tilbage.

Så, som man næsten kan gætte, fokuserer de meget på at ændre folks tankemønstre, så man dermed ser på det forliste forhold med helt andre øjne. De har en række forslag til nyttige visualiseringsøvelser, som erstatter de negative tankemønstre med positive eller i hvert fald neutrale. 

Alting gik jo bare så godt! 
Når du lider af kærestesorg, kan du for eksempel have et idyllisk billede af, hvordan forholdet var, da I var sammen. I dine indre dialoger holder du dig selv fast i idyllen, når du beskriver din eks som: "kærlig, opmærksom, dedikeret til jeres forhold" og så videre. Men hvordan ville dine veninder beskrive ham? Og måske kunne dine forældre godt se, at han var ved at bakke ud af forholdet? Når du sørger over forholdet, er det naturligt, at du benægter en række ting, men disse benægtelser kan ofte være en forhindring i at komme videre, når du måske stadig aner håb for en genforening, og at alt ender lykkeligt.

Men der er jo en række årsager til et brud, og dengang var årsagerne reelle - og de kan igen føles reelle, hvis du ændrer dit tankemønster. Så med følgende visualiseringsøvelse får du udskiftet de rosenrøde tanker om forholdet - med mere realistiske. 

Visualiseringsøvelse
1. Tænk på bruddet med din kæreste. Med hvilke briller så du på forholdet?
 
2. Tænk dernæst på en person, du beundrer. Det kan være en veninde, en mentor eller måske en kendt person. Forestil dig at personen ser en film med den del af dit liv. Forestil dig at du træder i deres sko og ser tingene fra deres synsvinkel. Dernæst skal du forestille dig deres kommentarer og hvilken indvirkning det har på dig.
 
3. Nu skal du forestille dig at være i skoene på en fuldstændig neutral udenforstående, som ser det samme klip af dit liv. Hvilke kommentarer har denne neutrale person og prøv at føl efter, hvilken indvirkning det har på dig.
 
4. Nu skal du sammenligne forandringerne, store som små, på at se tingene fra den ene synsvinkel til den anden. Hvilken synsvinkel kan hjælpe dig? Hvilken kan hjælpe dig til at få det bedre? På den måde kan du betragte dit tidligere forhold fra et andet perspektiv og dermed få det lidt bedre. 

Et skridt på vejen til at hele dit hjerte
Der er ingen mirakelkur mod kærestesorg, men hvis du slipper håbet om at finde sammen med din kæreste igen, er du allerede nået et godt stykke, og du kan bedre nyde sommeren. Så nu er det tid til at visualisere, hvor dejlig din sommer bliver! Men måske har du gode erfaringer med at komme dig over kærestesorg, som du kan videregive til andre?
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce