Aniston

Vis bare arme! Spis dellerne væk

En bog, en ambition, en udfordring.

4 ud af 6 stjerner
Vis bare arme! Spis dellerne væk
Jeg er ikke tyk. Men jeg er heller ikke tynd, og der er nogle områder på min krop, som da godt kunne trænge til at blive strammet op, og som også ville blive noget mere lækre at se på, hvis de lige blev et par kilo tyndere.

Men jeg har en almindelig BMI og passer fint ned i en str. 38.

Et af de områder, jeg gerne ville have bugt med, er mine overarme, som med årene bare er blevet en tand for voluminøse. Igen ... Ikke noget drastisk, meeen ...

Derfor kastede jeg mig også glubsk over Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engells bog "Vis bare arme! Spis dellerne væk" i håbet om, at jeg her kunne finde den nemme genvej til flottere overarme.

Spis meget - af det rigtige
For det første fandt jeg dog meget hurtigt ud af, at "Vis bare arme" ikke blot handler om arme. Den handler om at slanke sig, lægge sit liv om og stramme op - generelt set. 

Det kunne således også være maven, numsen eller benene, jeg ville trimme. Eller for den sags skyld det hele på én gang.

Indgangsvinklen til dette vægttab og opstramningen er, at man skal spise det rigtige og gerne i rigelige mængder!

Det er naturligvis (og desværre) ikke en kur eller livstilsomlægning, om man vil, hvor man kan spise is, hvidt brød og slikkepinde dagen lang, hvis blot man sammensætter det rigtigt.

Men det er en kur, hvor man gerne må få fedt, så længe, det er det "rigtige" fedt. Og man må skam også gerne synde med et stykke (mørk) chokolade og med et glas vin.

Samtidig må man spise meget, og selvom man skal tælle mandler og veje en smule, så er kuren ikke bygget op omkring, at man skal hverken sulte eller få et vist antal points.

På den måde er det en overskuelig kur, som de fleste, der virkeligt gerne vil smide nogle kilo, kan finde ud af!

Men men men ... (undskyldninger er der nok af)
Lad mig da også med det samme pointere, at jeg har lært rigtig meget af forfatternes lidt kemiske tilgang til fødevarer. 

Jeg har eksempelvis skiftet øllen ud med vin et par gange efter at have læst, at "en øl er jo bare flydende franskbrød"! Point taken! Jeg tager et glas rødvin!!

Herudover har jeg brugt lidt mere olivenolie i madlavningen og spist lidt ekstra nødder. Men at gå all in på kuren vil simpelthen være for svært for mig netop nu.

For det første synes jeg, det er drastisk at gå helhjertet ind i kuren for at smide 3-4 kilo og et par centimeter på hver overarm. Jeg kaster mig overarmbøjninger i stedet!

For det andet synes jeg, den er svær at kombinere med det faktum, at jeg fx. sætter helt ENORMT meget pris på mælk i min kaffe, hvilket ikke passer ind i kuren. I samme kategori falder, at jeg gerne vil have lov til at tage en banan eller et æble i løbet af formiddagen, da jeg ellers går sukkerkold. 

Herudover er jeg meget glad for at spise mange mindre måltider hver dag, fordi jeg ofte har oplevet, at min fordøjelse går helt i stå, hvis jeg ikke gør det. Det passer heller ikke ind i kuren.

Desuden er det en dyr kur, hvor man bl.a. skal spise enorme mængder æg, nødder, olivenolie og andre fødevarer, der ofte ligger i den dyrere ende, når man står i Føtex og sammenligner priser til ugens madplan.

Var min ambition dog at smide 10-20 kg., ville jeg nok ikke have nogen skrupler, for det virker som en kur, der kan lade sig gøre. Og at spise dellerne væk er jo et drømmescenarie for de fleste mennesker.


"Vis bare arme! Spis dellerne væk" er skrevet af Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell og netop udgivet af Gads Forlag.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce