Aniston

Vintervirus

Når forkølelsen rammer

Januar er den første måned i det nye år, det er vinter i Danmark, og for nogle bliver det mødet med en vintervirus, nemlig forkølelsen.

Vintervirus
Forkølelse er en virussygdom, der kan karakteriseres ved at næsen løber. Normal vis varer den en uges tid, men andre gange kan en forkølelse godt komme i forlængelse af en anden sygdom, eksempelvis influenzaen. Der er 100 forskellige vira, der kan forårsage forkølelse, og dermed 100 gode grunde til, at du skal høre, hvordan du slipper af med den igen.

Kamillethe er en god ven, når du er forkølet, da den virker beroligende. Når næsen er tilstoppet, kan du koge en gryde med vand, tilsætte kamille og indsnuse dampene med et viskestykke over hovedet.

Hvis halsen føles som om, du har spist søm og skruer til middag, er det en god idé, foruden at drikke noget varmt, at have nogle bolsjer til halsen. Vær dog opmærksom på, at nogle af disse bolsjer kan virke lakserende ved overforbrug, med andre ord, de kan give diarré.

Hoste er en anden ucharmerende ven af forkølelsen. Hoste kan være ret så forstyrrende, hvorfor de fleste ønsker at komme over denne del hurtigst muligt. På apoteket kan der både erhverves hostesaft som er hostestillende, såvel som slimløsende. Spørg din apoteker til råds! Generelt kan det hjælpe at sove med hovedet højt om natten, både når næsen er tilstoppet, og hosten ikke vil holde op.

Forkølelse kræver nødvendigvis ikke lægehjælp, men du bør selvfølgelig være opmærksom på følgesygdomme. Almindeligvis er det heller ikke nødvendigt at melde sig syg, dog kan forkølelsen forårsage stor træthed.

Rigtig god vinter til alle, og forhåbentlig uden vintervirus!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce