Aniston

Vil du opføre nyt hus? Så få et typehus

Lad os sige, at du har en byggegrund og ønsker et hus opført. Er du en ekstremt handy type, der har flere erhvervsuddannelsers viden i bagagen, så kan du vel projektere og opføre dit hus selv. Hvis det ikke er tilfældet, må du have andre til at gøre det. Spørgsmålet bliver nu, om du skal have nogen til at tegne et splinternyt hus, hvis lige verden aldrig har set før, eller om du skal få dig et flot typehus.

Hvorfor vælge et typehus?

Argumenter for at vælge et typehus er ret ligetil. Det er en billigere løsning end fantasteri-sessioner med en arkitekt, som skal prøve at forlige dine boligdrømme med det, der er realistisk i forhold til dit budget, dansk lovgivning, lokalplaner og fysikkens love. Som noget andet er typehus bygninger med et godt renommé – byggefirmaer ville ikke blive ved med at bygge dem, hvis ikke de var vellidte.

Et typehus er nemt at opføre

Som noget andet skal byggefirmaer ikke til at opfinde den dybe tallerken, hvad gælder hvordan de får et typehus opført. Har de bygget det nok gange, ligger det efterhånden på rygraden, hvordan de får huset fra tegning til tagsten. Men hvad med prisen på et typehus? Kan det ikke være forholdsvist dyrt, selvom du nok slipper billigere, end hvis du får noget unikt tegnet og opført på din byggegrund?

Hvad koster et typehus?

Det er omtrent så formålsløst at spørge ”Hvad koster et typehus?” som ”Hvad koster en bil?” da det jo kommer an på kvalitet, æstetik, størrelse og et væld af andre faktorer. Når det så er sagt, er det endnu en styrke ved typehuse, at det er nemt at finde ud af, hvad de koster at opføre. Igen: De er blevet opført før. Men materialevalg og evt. ændringer fra plantegningen får selvfølgelig betydning.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce