Aniston

Vil du leve evigt?

Til døden jer skiller!

Det kan blive virkelighed - om ikke færre end 25 år. Forskerne mener, at der er 50 % chance for, at de vil være i stand til det til den tid. Og allerede om ti år kan de gøre det på mus. Og derfra vil det gå stærkt. Ingen vil nogensinde blive gammel og svagelig.
ANNONCE
Vil du leve evigt?
Spørgsmålet er, om det er et scenarium, vi bryder os om at tænke på. Forestil dig, at du vil leve i tusinde af år eller måske endda for evigt, fordi forskerne har ændret dine gener og derved bremset ældningsprocessen.

Hvordan skal man takle døden?

Hvordan vil samfundet se ud, hvis alle forbliver unge? Hvordan vil vi opfatte døden, hvis det kun er sygdom, kriminalitet og ulykker, der kan tage livet fra os - ingen dør en naturlig død?

"Døden! Det er kun noget, der sker for naboen!"

Og alligevel kan det ramme én så uventet - og hvad vil der ske, når du i en alder af 100.000 år mister din partner, fordi vedkommende kom ud for en ulykke?

I havde ellers astronomisk guldbryllup om en måned - 25.000 år! Og nu blev dit livs kærlighed taget fra dig. Der var ingen, der talte om: "Til døden jer skiller!" I indgik en pagt, at I skulle være sammen i al evighed!

Danske forskere er skeptiske

Cambridge University forsker man i, hvordan man kan bremse ældningsprocessen og måske endda vende den om, så man kan blive yngre.

Man skal blot finde nøglen til, hvad der nedbryder kroppens celler og dermed ælder dem, hvorefter man skal lære at modvirke disse mekanismer.

Den danske professor, dr. Scient, Suresh Rattan, fra Århus Universitet har dog stillet sig skeptisk overfor forskningen på Cambridge University. Han siger, at man skal lave nogle helt radikale ændringer af menneskets krop, hvis det skal kunne lade sig gøre.

Og han mener, at man i stedet for at lade folk leve længere hellere skulle koncentrere sig om, at give dem et bedre og sundere liv, da folk ikke har noget imod at blive gamle. Det, de har noget imod, er at blive "gamle og syge".
ANNONCE
Del

Seneste nyt