Aniston

Victoria Hislop: Øen

Tæt på at være perfektionisme i bogform.

6 ud af 6 stjerner
Hvis der er en bog, du skal læse dette forår, så må det være "Øen" af Victoria Hislop.

"Øen" er Hislops debutroman, men det kan man ikke gætte sig til, for den er umådeligt godt skruet sammen og gennemarbejdet, som man sjældent ser mage.

På jagt efter fortiden
"Øen" handler om sygdommen spedalskhed og fire generationer af kvinder fra samme familie.

Vi møder Alexis, som er på ferie med sin kæreste. Hun beslutter sig for at indlede ferien med et besøg på Kreta, som hun besøger helt alene. Kreta er nemlig hendes mors fødeø, og fordi moren, Sofia, altid har været hemmelighedsfuld omkring sin opvækst, beslutter Alexis sig for at undersøge hendes historie.

Alexis ved nemlig kun, at Sofia forlod Kreta som 18-årig og siden har boet i London - hvor hun ikke har kontakt til sin familie og de gamle venner i Grækenland.

Inden Alexis rejste afsted, fik hun dog et brev med fra sin mor. Brevet er til Sofias gamle veninde, som Alexis skal opsøge for at få morens (og dermed hendes egen) historie fortalt.

Spinalonga
Da Alexis ankommer til den lille by Plaka på Kreta, opdager hun, at byen ligger lige ved siden af en lille, forladt ø ved navn Spinalonga. Øen har tidligere været Kretas spedalskhedskoloni, og noget drager Alexis på besøg.

Efter besøget på Spinalonga, besøger hun sin mors veninde og afleverer brevet. Dermed får hun langt om længe den historie, som hendes mor har holdt hemmelig gennem alle årene.

Historien, som morens veninde fortæller, handler om Alexis' oldemor Eleni og hendes familie, hvis liv blev hjemsøgt af sygdom, tragedier, krig og lidenskab.

Alexis finder ud af, at hendes familie har et helt specielt forhold til spedalskhedskolonien Spinalonga. 

Lysten til at læse mere
"Øen" er tæt på at være den perfekte læseoplevelse. Den er enormt svær at lægge fra sig, når man først er gået i gang, og den suger en ind i fortællingen, så man til tider er helt tabt for omverdenen.

Den indeholder alt det, en god bog skal: Krig, kærlighed, sorg, sygdom, begær, tragedie, lykke - og så naturligvis den gode historie.

Og det er virkelig en god historie. Den er velfortalt og absolut værd at læse. 

Det er den slags romaner, der efterlader en med lysten til at læse mere, selvom man udmærket godt ved, at historien nu er fortalt.

Men "Øen" kunne godt lægge op til en filmatisering, og eftersom den har været en absolut bestseller i blandt andet UK og er oversat til mere end 20 sprog, har man jo lov at håbe.


"Øen" er skrevet af Victoria Heslop og udgivet af Forlaget Bazar i oktober 2011.
ANNONCE
Victoria Hislop: Øen
Del

Seneste nyt

Annonce