Aniston

Vi har for travlt

Vi har for travlt

Mange oplever en hverdag, hvor det efterhånden bliver sværere og sværere at nå alt det, vi har sat os for.  

Vi løber rundt i en hverdag, der er fyldt med opgaver. Uanset, om der er tale om arbejde eller fritid, så oplever mange, at de er nødt til at skure tempoet op for at nå det hele. Forventningerne fra vores arbejdsgivere er skyhøje, og rigtig mange går ikke så meget op i, om man overholder sit ugentlige timetal, når opgaverne skal løses. Samtidig slæber vi rundt på tasker, indkøb og ting og sager, og det går ud over krop og psyke. Selv lidt yngre mennesker oplever stres og fysiske skavanker, der sandsynligvis kommer af travlhed og for meget fysisk aktivitet. Det har fået nogle unge til at kaste sig over trolleyen, som ellers er et hjælpemiddel, der traditionelt mest bruges af ældre mennesker. 

Vi har talt med Seniorland.dk, som lever af at sælge hjælpemidler til seniorer, og her bekræfter de også, at de har haft en stigning af salg i trolleys til yngre mennesker. Det kan virke sært, at unge i stigende grad kaster sig over hjælpemidler, men faktisk er der sket meget med trolley-designet igennem tiderne. Så nu findes der ligefrem smarte modeller, som udstråler stil og kvalitet.

Der er måske også nogle sundhedsmæssige fordele ved at bruge en trolley i stedet for selv at slæbe rundt på ting hele dagen lang. Hvis man gennem længere tid overbelaster ryggen, så kan det resultere i skader, der først manifesterer sig, når man selv bliver seniorer.  

Husk at slappe af 
En travl hverdag er efterhånden uundgåelig, men det nytter ikke noget, hvis man kun oplever travlhed. Det kan give stress, som både er ubehageligt og svært at slippe af med igen.

Hos Arbejdsmiljøforskning.dk har undersøgelser vist, at det er lige så vigtigt at fokusere på afslapning, som på træningen. Hvis man ikke gør det, vil kroppen hele tiden være indstillet på at skulle yde sit bedste. Men det kan kroppen ikke, medmindre vi sørger for at få hvilet ud. Det er samme princip som med træning. Hvis du træner hver dag, når kroppen ikke at slappe af og restituere, og så vil den faktisk ikke kunne yde sit maksimale på næste løbetur.

Det samme gælder arbejde og fritid i det hele taget. Hvis vi ikke får slappet af, falder vores overordnede præstation, og vi risikerer ligefrem at få stress med tiden. Så husk at smække fødderne op og få slappet helt af ind imellem.  

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce