Aniston

Vi gider ikke valentinsdag

Kun ganske få danskere fejrer egentlig kærlighedens dag i dag. Hvad med dig?

Vi gider ikke valentinsdag
Jubiii ... Det er valentinsdag! Men hvis du rent faktisk fejrer dagen i dag med balloner, blomster, kort og chokolade, så hører du til blandt mindretallet. De fleste danskere orker nemlig ikke valentinsdag!

I USA er valentinsdag derimod en fastforankret tradition, og selvom den amerikanske valentine’s tradition så småt har vundet indpas i Danmark over årene, så planlægger otte ud af ti danskere (81 pct.) slet ikke at fejre den importerede mærkedag i år.

Det viser en undersøgelse af valentinsdagsvaner, som er foretaget af hoteleksperten Hotels.com.
 
Kommercialiseret kærlighed
Trods blomsterhandlere og chokoladeproducenters fristelser er der altså mange danskere, der tilsyneladende er tilbageholdende over for den kommercielt skabte mærkedag i år, og mange vil derfor ikke spendere de surt tjente penge på hjerteformede skumfiduser og røde roser.
 
Og hovedårsagen til, at vi ikke markerer den specielle kærlighedsdag, skal bl.a. findes i netop blomster- og chokoladeindustrien.
 
Mere end halvdelen (67 pct.) af dem, der ikke fejrer valentinsdag, svarer nemlig, at de synes, at det er en kommerciel tradition opfundet af blomster- og chokoladeindustrien.

Knap hver fjerde (23 pct.) bryder sig generelt ikke om traditionen, mens næsten hver sjette (16 pct.) ikke fejrer dagen, fordi de ganske simpelt ikke har nogen kæreste at fejre dagen med.

2 pct. har tilsyneladende fået forbud mod at dyrke traditionen af deres elskede.


Jeg er ret enig med de 81 pct. af danskerne, og jeg vil hellere have en gave/blomst eller andet af min mand en helt anden dag en valentinsdag!! Hvad med dig? Bakker du op om Hotels.com's undersøgelse og dropper valentinsdag i år? 
ANNONCE
Del

Seneste nyt