Aniston

Verner Panton

Futuristisk design fra 60’erne

Den, nu afdøde, danske designer Verner Panton skilte sig ud fra andre designere blandt andet gennem sin store interesse for at skabe møbler i plast og med specielle og usædvanlige former og farver. Panton fandt, i 60'erne, stor inspiration i italiensk design, hvilket skabte grobund for Pantons futuristiske univers.
ANNONCE
Verner Panton
Verner Panton har samarbejdet med mange andre store designere og er i dag én af de mest populære og velansete danske designere. Specielt efter hans død i 1998 er interessen for hans designs vokset hastigt.

"Kendisser"
"Kræmmerhusstolen", "Panthella-lampen", "Globen", "The Panton Chair", "Phantom" og "Flowerpot" er bare nogle af de mange klassikere, som har fået enorm omtale og opmærksomhed samt siden har opnået status som kæmpe designhits og endda samlerobjekter.

Mange af Pantons gamle møbler og lamper sælges på auktioner til meget høje priser. Der produceres dog stadig mange af hans designs, og eksempelvis ligger en ny Globe-lampe i priser fra omkring 8000 kr.

Se og oplev Pantons designs
Flere af Pantons møbler og designs kan opleves og ses på mange af de danske design- og møbelmuseer. Det danske designmuseum Trapholt i Kolding kører i øjeblikket en udstilling ved navn "Plastic Fantastic", som sætter fokus på plast, som populært materiale indenfor møbeldesign. Her tages udgangspunkt i plastikkens mange former og anvendelsesmuligheder.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce