Aniston

Verdens underlige og vidunderlige hilsner

Skal du ud at rejse? Bliv godt klædt på til at sige "hej"!

iStockphoto.com - Verdens underlige og vidunderlige hilsner iStockphoto.com
Nogle gnider næser, andre sniffer kinder. Hvis du rejser ud i verden, vil du støde på alle mulige vidunderlige og unikke velkomstskikke.

For at undgå akavede eller pinlige øjeblikke er det derfor klogt at gøre sig bekendt med de traditionelle skikke den enkelte destination har og især, hvordan man hilser pænt på folk.

Og for at fejre den nylige lancering af Hotels.com's Welcome Rewards, har hoteleksperten rejst verden rundt for at finde de mest unikke, og i nogle tilfælde ejendommelige, velkomstskikke.

Og vi deler naturligvis gerne deres liste over de ti mest unikke velkomstskikke i verden.

New Zealand
Rejsende, der besøger det naturskønne New Zealand, vil sikkert møde den traditionelle Maori-hilsen, som bliver kaldt ”hongi”.

Hongi er en århundredgammel tradition, som indebærer gnidning eller berøring af næser, når to mennesker mødes.

Gnidning af næsen er en symbolsk handling, som kaldes ”ha” eller ”livets ånde”, og som anses for at komme direkte fra guderne. Når du har deltaget i denne udveksling, kan du ikke længere betragtes som en ”manuhiri” eller gæst, men kan i stedet betragte dig selv som en ”tangata whenua” eller en af ”folkene fra landet”.

Hotels.com’s tip: Hold øjnene åbne for at undgå at misforstå afstanden mellem dig og den, du vil gnide næse med. Ellers kan du komme ud i en lidt akavet situation – og ende med at få en meget øm næse.

Tibet
Det anses måske som dårlige manerer andre steder i verden, men i Tibet er det at stikke tungen ud af munden den sædvanlige måde at byde folk velkommen på.

Traditionen går tilbage til det 9. århundrede, hvor landet havde en ond tibetansk konge, der hed Lang Darma, og som havde en sort tunge. Det tibetanske folk frygtede, at kong Darma ville blive reinkarneret, så de begyndte at hilse på hinanden ved at stikke deres tunge ud for at bevise, at de ikke var onde. Traditionen lever stadig den dag i dag og er ofte ledsaget af, at folk placerer deres hænder på brystet.

Hotels.com’s tip: Afstå fra at hilse tibetanerne på den traditionelle måde, hvis du lige har spist lakrids.

Tuvalu
Rejsende på vej til Tuvalu, en ø-nation i Polynesien, bør være parate til at komme helt tæt på de lokale, når de bliver budt velkommen.

Den traditionelle Tuvaluanske velkomst involverer nemlig at trykke ansigtet mod den anden persons kind og derefter sniffe dybt.

Hotels.com’s tip: Følg et lokalt godt råd, og undgå at spise løg, før du kommer ud på øen.

Mongoliet
Rejsende, der vil udforske den landlige del af Mongoliet, vil få mulighed for at opleve den traditionelle velkomsthilsen, som stadig praktiseres i landdistrikterne.

Når der siges velkommen til en ukendt gæst i et mongolsk hjem, vil gæsten blive præsenteret med en ”hada”, som er en strimmel af silke eller bomuld, som oftest er hvid i farven, men som også kan være lyseblå eller -gul. Hvis du er heldig nok til at blive præsenteret med en hada, bør du gribe denne forsigtigt med begge hænder, mens du bøjer dig en lille smule. At give eller modtage hada, såvel som den handling at bukke for hinanden, er et ydre tegn på gensidig respekt, hvilket er meget vigtigt i den mongolske kultur.

Hotels.com’s tip: Afhængigt af hvilken region af Mongoliet, du besøger, er bytning af rør til rygning og udveksling af snusdåser også ret almindeligt.

Japan
At tage godt imod gæster anses som værende meget vigtigt i Japan. Og at bukke er den traditionelle japanske måde at sige velkommen til gæster på.

Det traditionelle buk kan dog spænde fra et lille nik med hovedet til en dyb 90-graders bøjning i taljen. Hvis velkomsten finder sted på et tatamigulv, en traditionel form for japanske gulve, skal man gå ned på knæene, inden man bukker. Jo længere og dybere bukket er, des mere respekt viser du. Et lille nik med hovedet, som er en mere afslappet og uformel velkomst, er dog udbredt blandt yngre mennesker i Japan.

Hotels.com’s tip: De fleste japanske forventer ikke, at udlændinge kender de korrekte bukke-regler. Så et lille nik med hovedet er helt acceptabelt for en turist.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce