Aniston

Verdens første bæredygtige babybog

Verdens første bæredygtige babybog

Babykalenderen er om noget ikke en bog, der bliver lavet havemuld af. For udgivelsen, der nu kommer i 10. udgave, er en bog med præcise og nyttige råd uge for uge OG samtidig har masser af plads til egne notater, optegnelser og fotos.

”Vi kan se, at familierne gør Babykalenderen til et personligt minde over det første år i deres barns liv – og derfor gemmer bogen for altid. Men vi har nu i næsten 15 år rådgivet forældre om at undgå unødig kemi, om fordelene ved økologisk babymad osv., samtidig med, at vores eget produkt – bogen – været fuld af kemi og tungmetaller. Det har ikke være til at komme uden om med de trykfarver og den lim, der bruges i bogproduktion. Men det har været en ærgrelse for os hele vejen”, siger bogen ene forfatter, sundhedsplejerske Dorte Fischer, næstformand i Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker.

Karsten Pers, bogens anden forfatter og forlægger fortsætter:

”Nu er foreløbig to trykkerier i verden så blevet godkendt efter verdens strengeste miljønorm Cradle-to-Cradle (Vugge til vugge!). Det ene af dem – KLS Pureprint – er dansk, og vi har det seneste halve år haft et tæt samarbejde med dem for at redesigne vores bog, så den kunne blive en 100 % giftfri og bæredygtig produktion. Det er vi rigtig glade for, at vi nu er lykkedes med. Fordi Babykalenderen er kendt af alle boghandlere og mange i bogbranchen, så håber og tror vi også på, at vi kan inspirere mange flere til nu at arbejde i retning af bæredygtig bogproduktion. Bogbranchen må også tage sit ansvar for vores klode.”

Babykalenderen udkom første gang i 2003. Idéen til bogen fik Karsten Pers en morgen. Den dengang nybagte far til en seks måneders baby havde stakke af bøger om godt børneliv, spædbarnspleje og ernæring liggende. Men han og barnets mor manglede i den grad tid til at læse og søge efter viden.

”Det gik op for mig, at der burde være en bog, som helt kort gav os al den information, vi havde brug for, lige dér, hvor vi og vores søn var kommet til. Som uge for uge fastslog: Nu kan jeres barn tåle vælling, nu kan det her være en sjov leg, sådan en knop skal I ikke bekymre jer over osv… Behovet for sådan en bog stod vi ikke alene med, viste det sig. Babykalenderen er kommet i udgave efter udgave. Hver gang med feedback fra læserne indarbejdet, og hver gang rettet til efter de seneste sundhedsfaglige anvisninger”, siger Karsten Pers.

”Pas godt på vores jord, til jeg bliver stor!”

Verdens første bæredygtige babybog, jubilæumsudgaven af Babykalenderen – det første år uge for uge, bliver produceret af KLS PurePrint A/S i Hvidovre. Trykkeriet er det blot andet i hele verden, som har opnået den krævende certificering Cradle-to-Cradle, på dansk Vugge-til-Vugge.

”Vi har i et stykke tid kunne producere Cradle-to-Cradle-tryksager og -emballager, men bogproduktion har ladet vente på sig, bl.a fordi lim i bogryggen og den plastikcoating, som mange bogproduktioner kræver, ikke har været en mulighed. Så vi er meget glade for at kunne præsentere verdens første bæredygtige babybog nu. Som de siger: ’Pas godt på vores jord til jeg bliver stor!”, lyder det fra salgsdirektør Jan Nielsen, KLS PurePrint A/S.
 


 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce