Aniston

Venner

Hvor er de gode

Vi har alle, hver især, gang i en hel masse ting hele tiden, og selvom vi alle ved, at venner og familien er noget af det vigtigste i verden, kan vi nogle gange godt tage dem for givet, glemme dem eller ikke helt være der for dem. Men hvor kan de overraske dig nogle gange.

Venner
Nogle gange forsømmer jeg mine venskaber. Jeg tænker: Åh, jeg gider ikke se Janne på tirsdag, til trods for at hun måske er en af mine bedste veninder. Prøver at slippe ud af en aftale med Ditte, selvom jeg ved, det virkelig ville være hyggeligt, og at det er længe siden, jeg har set hende.

Jeg kan få beskeder eller opkald fra venner, og så glemme alt om dem, før der går nogle dage, og jeg tjekker mine beskeder igennem. Men jeg kan bare ikke overskue det nu.

Jeg får altid dårlig samvittighed, da jeg ved, at jeg burde holde mine venskaber ved lige. Jeg synes også, at det så virker lidt underligt, når jeg pludselig rigtig gerne vil se dem og kontakter dem, da der jo er gået så lang tid, og jeg ikke rigtigt har været der. På den måde kan venskabet nærmest løbe ud i sandet. Jeg forventer ikke længere, at de er der for mig.

Men pludselig overrasker de mig meget. Jeg var lige gået igennem noget lidt hårdt, da smserne og opkaldene begyndte at komme. Venner, som jeg ikke havde snakket med noget tid, og som jeg ikke forventede noget af, skrev til mig, ringede til mig og opmuntrede mig.

En veninde, jeg næsten ikke havde snakket med et halvt år, aflyste alt og afsatte en hel søndag på at være sammen med mig og grine og tude med mig, en anden skrev, at hun nok skulle få mig op igen, lige meget hvad der skulle til, og en tredje ringede til mig og snakkede med mig i to timer, til trods for at det var aftenen før hun skulle ud og rejse.

Folk, som jeg ikke engang kender så godt, har skrevet til og med mig hele aftenener og dage for at prøve at opmuntre mig. Skrevet om deres forståelse, deres erfaringer og deres råd.

Det overraskede mig virkelig, at der slet ikke var nogen sure miner eller dårlige ord blandt mine venner og mig, da det kun ville være forståeligt, at vi var gledet fra hinanden, og de ikke følte, de skyldte mig noget. Men der har ikke været været noget overhovedet, udover den største forståelse og trøst.

Når man nogle gange føler sig ensom og forladt, er man sikker på, at der ikke er noget, der varer. Men venner varer. Og gode minder med dem varer.
 
Mindet om en hel nat på McDonalds med min veninde, Anne, hvor vi snakkede om livet, meningen med det, alt mellem himmel og jord. Minder om mig og min veninde, Jannikes dans, da vi i Tyrkiet opdagede, at vi havde aircondition, og minder om alle de grineflip, jeg har haft med forskellige venner - de forsvinder aldrig. Dem kan jeg hive frem når som helst, og de hjælper mig, når jeg er ked af det.

Jeg har altid vidst, at jeg havde en god flok venner, men at de ville være der for mig på den måde, var en overraskelse for mig. Og det er det, der har hevet mig igennem den hårde tid. En sms når man er ensom eller et opkald, når man ikke venter det, gør forskellen på en god ven og en bekendt.

Venner kan irritere dig, drille dig og nogle gange dømme dig. Men de gør det næsten altid, fordi de holder af dig. Og når du er helt nede, er de klar med en hånd til at hive dig op igen.

Min pointe er, at vi skal sætte pris på vores venskaber. Jeg har flere gange forsømt mine venner, og alligevel var de der, da jeg havde allermest brug for dem. Men har du i en periode travlt, så vær ikke bange. Rigtige venner er der ingen udløbsdato på.

De er der for dig.

- og hold da op, hvor er de gode.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce