Aniston

Vandrende sjæle

Endnu en virkeligt god historie af kvinden bag Twilight-sagaen.

8 ud af 6 stjerner
Stephenie Meyer, der er forfatteren bag geni-stregen "Twilight" er også ophavskvinde til den nye roman "Vandrende sjæle".

ANNONCE
Vandrende sjæle
"Vandrende sjæle" eller "The Host", som er originaltitlen, tager udgangspunkt i, at jordens befolkning er blevet besat af væsner fra en anden planet - de såkaldte sjæle.

Sjælene er en fredelig art, som dog overtager menneskenes sind og efterlader kroppene intakte, mens de lever menneskenes liv og undertrykker den oprindelige sjæl, der langsomt forsvinder.

Hovedpersonen Vandrer er en sådan sjæl fra en anden planet, som er blevet tildelt mennesket Melanies krop.

Men Melanie er ikke som de fleste andre menneskesjæle, hun kæmper imod og fylder Vandrers tanker med erindringer om Melanies kæreste og bror.

Langsomt begynder Vandrer også at længes efter de to, så Vandrer (og Melanie) tager af sted for at finde dem i ørkenen, hvor de gemmer sig sammen med en lille gruppe mennesker, som endnu ikke er blevet besat af sjælene.

Det fører til masser af kampe, intriger, kærlighed, jalousi og forvirring blandt de to kvinder, som lærer at leve sammen i Melanies krop - på godt og ondt.

Det gode og dårlige menneskesind
"Vandrende sjæle" er en science fiction-historie, der dog ikke nødvendigvis kun henvender sig til dem, der også ellers dyrker genren.

Den er skrevet på en sådan måde, at man som læser med det samme og uden forbehold accepterer bogens forudsætninger og blot lader sig rive med. Det er ganske simpelthen en god historie, der handler om både alt det onde og negative ved mennesket, men også om alt det gode.

Det er en underholdende fortælling, som satte en del tanker i gang hos mig, og som absolut kan anbefales - både til dig, der også ellers har nydt Stephenie Meyers øvrige skriverier, og til dig, som endnu ikke har stiftet bekendtskab med hende.

"Vandrende sjæle" er skrevet af Stephenie Meyer, udgivet af Lindhardt & Ringhof og udkommet i oktober til vejl. udsalgspris på 349,95 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt