Aniston

"Vampyrmord", del 2

I dette afsnit ser vi nærmere på nogle af de tidligste vampyrmordere i historien.

Når man taler om vampyrmord er det umuligt at komme udenom, hvorfor "vampyrer" har fundet deres plads i populærkulturen. De tidlige "vampyrmordere" har inspireret til utallige bøger og film. I dette afsnit vil vi se nærmere på hvem de var bag fiktionen.
"Vampyrmord", del 2
Først skal vi tilbage til 1500-tallet, hvor den ungarske grevinde Erzebet Bathory levede. Hun er én af de første man kender til, der myrdede for blodets skyld. Erzebeth er desuden interessant, fordi langt de fleste vampyrmordere er mænd, og fordi hun formentlig var den mest blodtørstige vampyrmorder i hele verden.

Erzebeth blev født i 1560 ind i en adelig slægt. Hun blev senere gift med en sadistisk mand, der lærte hende at disciplinere tjenestefolkene med grusomme metoder. Da Erzebeths voldelige mand døde, flyttede hun selv til Vienna og slog sig ned der.

Legenden siger, at Erzebeth en dag slog en tjenestepige, og fik derfor blod på sin hånd. Da hun vaskede blodet af mente hun, at blodet havde fået hendes hud til at se yngre ud. Det var startskuddet på et langvarigt blodbad. For at genvinde sin skønhed begyndte hun at bade i blodet fra jomfruer.

Hvorvidt denne del af historien er sand ved man ikke, men sandt er det, at Erzebeth brugte sin adelige status til at torturere og myrde flere hundrede mennesker.

Erzebeth var grusom i sine metoder. Hun slog ikke blot folk ihjel eller lod dem henrette - hun torterede dem også. Hvis hun fik lyst til at stikke nåle op under neglene på sine tjenestefolk eller skære deres fingre af, gjorde hun det.

Nogle tjenestepiger blevet slået i ansigtet til knoglerne brækkede, eller blev overhældt med koldt vand om vinteren og efterladt udenfor, hvor de frøs ihjel.

Det var først da Erzebeth rettede sin blodtørst mod unge adelige kvinder at hun blev fanget. I 1609 begik hun et mord på en ung, adelig kvinde, som hun forsøgte at maskere som et selvmord. Det lykkedes ikke. Det følgende år blev hun arresteret, og fængslet på sit eget slot. Her døde hun tre år senere.

I Erzebeths hjem fandt man en håndskrevet liste over navnene på over 650 mennesker, der var blevet ofre for hendes blodtørst.
ANNONCE
"Vampyrmord", del 2
Vlad Dracula
En anden berømt vampyrmorder, der også er den mest berygtede, er den rumænske prins Vlad Dracula, som levede i det 15 århundrede. Adskillige film og bøger er blevet skrevet over hans grusomme handlinger, hvor det mest berømte eksempel er Bram Stokers "Dracula".

Dracula blev født i 1431 i Transsylvanien. På den tid var der meget uro i landet, og Draculas far havde besat tronen. Sønnen Dracula voksede derfor op som en kongesøn, hvor han blandt andet blev uddannet i krigsførsel. Dracula deltog som voksen i adskillige krige, og sad blandt andet fængslet i Ungarn i 16 år.

Dracula var berygtet for at spidde sine fjender på pæle, hvor de langsomt døde af deres kvæstelser. Når man var blevet spiddet blev pælen rejst op, hvorefter kroppens vægt langsomt lod kroppen synke mod jorden. Det skulle være en ekstremt smertefuld og langsom død.

På den tid var spidning ikke en ukendt henrettelsesmetode, og det var kendt for at være en særlig grusom metode at henrette folk på.

Man mener, at Dracula slog omkring 20.000 mænd, kvinder og børn ihjel på denne grusomme måde.

Legenden fortæller, at Dracula nød at spise sine måltider med udsigt over sine fjenders pælespiddede lig. Man sagde også, at Dracula især fandt glæde i at se massehenrettelser, hvor adskillige ofre blev spiddet på samme tid.

Der går flere rygter om hvordan Dracula døde. Nogle siger at han blev dræbt i krig, mens andre mener, at han blev myrdet af en forræderisk tjener.

I næste afsnit af "vampyrmord" ser vi nærmere på nogle af 1900-tallets tidlige vampyrmordere, blandt andet ungareren Bela Kiss, der gemte adskillige bloddrænede lig i tønder. Vi skal også høre om den nekrofile voldtægtsforbryder Peter Kürten, der slog adskillige børn ihjel, hvorefter han drak af deres blod.
ANNONCE
Del

Seneste nyt