Aniston

Valkyrierne

På jagt efter engle med Paulo Coelho.

4 ud af 6 stjerner
Valkyrierne

For nogle af os ligger meningen med livet lige for næsen af os. For andre kræver det en lang rejse ud i ørkenen - med masser af hokus pokus!

Det sidste galdt for Paulo Coelho, som sammen med sin kone, Chris, i bogen "Valkyrierne" drager ud i Mojave-ørkenen for i første omgang at finde valkyrierne, der sidenhen gerne skal føre dem til deres engle.

Det lyder måske en anelse mystisk, en tand for religiøs, og en smule for højtflyvende.

Men i "Valkyrierne" møder vi en ærlig Paulo Coelho, der har en mission.

Mødet med valkyrierne
Paulo Coelho og Chris er i ørkenen. De er ikke så kendte på den slags kanter og er da også døden nær undervejs, fordi de ganske enkelt er ved at dehydrere. Men de overlever og møder valkyrierne, som er en flok krigerkvinder, der kører på motorcykler i ørkenen og foræller historier til folk i de byer, de kører igennem.

De er nogle hardcore damer, som Paulo og Chris dog ender med at følge i nogle af de 40 dage, de har besluttet sig for, at Paulos mission skal tage.

Sagnet om valkyrierne siger nemlig, at de stammer fra vikingetiden og er udsendt af Odin til slagmarken for at udpege de bedste krigere, der skal falde i slaget og derved komme til Valhalla. Men i dag huserer de altså i ørkenen på motorcykler, som en anden bikerbande.

Disse valkyrier skal hjælpe Paulo til den indsigt, han søger. Men de ender også med at hjælpe Chris på vej. Og begge går de på jagt efter at tale og se deres engle.

Vi smadrer det, vi elsker
"Valkyrierne" handler således om at uddrive personlige dæmoner, om at finde sin indre styrke og om forholdet mellem mennesker.

”Vi smadrer det, vi elsker” er et gennemgående tema i romanen, som i følge Paulo Coelhos eget udsagn er en ægte fortælling med små digterier, der blot er med for fortællingens skyld.

Det er også en ærlig fortælling, hvor Paulo Coelhos undervejs bliver  tvunget til at konfrontere sin egen fortid, og han fortæller åbent og med brutal ærlighed om sin kamp mod frygten og tvivlen på sig selv og sin kunnen.

Det er samtidig en historie om to mennesker, som kæmper for at forstå hinanden og elske hinanden. Men mest af alt er det en historie om at forsone sig med fortiden for at kunne favne fremtiden. For det er først, når man fuldt og helt accepterer sig selv, at man kan påvirke verden.

Letlæst, filosofisk og spirituel
"Valkyrierne" er således en bred roman, som indeholder mange facetter. 

Den er letlæst, men kan ikke undgå at sætte tanker i gang, sommåske er knap så nemme at holde redde på. Den er nemlig på én gang filosofisk og spirituel.

Undervejs er der en række meget smukke beskrivelser, som er så velgjorte, at man næsten selv står i ørknen ved siden af Paulo og Chris. Selvom man grundlæggende ikke har lyst til at være en del af deres farefulde rejse.

At rejsen så handler om en skytsengel, hvilket bliver meget højtragende og mystisk, det er, hvad det er. For Paulo Coelho er begejstret og troværdig i sin mission, hvilket ikke kan undgå at virke dragende.

Og kunne du lide "Alkymisten", vil du også holde af "Valkyrierne!

 

"Valkyrierne" er skrevet af Paulo Coelho og udgivet af Bazar i oktober 2011. 
ANNONCE
Del

Seneste nyt