Aniston

Vær opmærksom på billigt hundefoder

Når ting er på tilbud flokkes vi. Men det er vigtigt at være opmærksom på, hvilken slags hundefoder vi køber, også selvom det er på tilbud og billigt.

Hunden er vores bedste ven. Vi elsker vores firbenede ven, og gør den til en del af familien. Alligevel er mange ikke klar over, hvad de egentlig propper deres yndlingskæledyr med. Foder er nemlig ikke bare foder. Selv dyrt foder kan indeholde de forkerte ting, og det billigere alternativ kan derfor være mere optimalt, hvis man sørger for, at se sig godt for, inden man køber ind til Fido.

For selv billig hundemad kan indeholde alle de ting, hunden har mest brug for, men hvad er det nu lige, det er? Spørgsmålet er svært at svare på, for ligesom mennesker, er hunde meget forskellige. Det er derfor vigtigt, at man kigger på sin hund, og ser på om den er sund og rask, eller om der skal tages forbehold når man vælger hundefoder.

Det bedste hundefoder indeholder nemlig, ligesom menneskemad, lige det hunden har brug for. Som hovedregel, skal der være en sund balance mellem protein og fedt, skal hunden tabe sig skal hundemaden naturligvis indeholde mindre fedt. Det er også væsentligt hvilken form for protein man fodrer sin hund med. Man kan se på varedeklarationen hvad foderet indeholder, og her vil man opleve, at selv foder på tilbud, eller det billigste hundefoder har et højt indhold af sundt protein. Med sundt protein menes der naturligt kød, det er typisk fjerkræ, oksekød eller fisk.   

For endnu en gang at drage paralleller til os mennesker, så har vores firbenede venner, også brug for fiber i kosten. En god fiberbalance holder tarmene i gang. Samtidigt kan gluten i for store mængder også være hårde ved hundenes tarme, ligesom de kan for menneskers, så den balance er det vigtigt at være opmærksom på.

En undersøgelse lavet af Forbrugerrådet Tænk, viste at man kan spare op til 5.600 kroner om året på hundefoder, ved at købe det billigste. En af begrundelserne er nemlig, at langt de fleste brands inden for hundemad følger nogenlunde de samme standarder. Der hvor man kan vise ekstra omsorg for sin hund, er ved at sætte sig ind i, hvordan man sammensætter det rigtige måltid, når det kommer til næringsstoffer som den enkelte hun har brug for.

Hvalpe har brug for foder der fremmer deres vækst, ældre hunde har brug for nogle ekstra næringsstoffer end de poderne, og på den måde, bør hundens kost altid varieres og tilpasses, så den passer den enkelte hund. Det er nogle gange også racebestemt, og for eksempel hvalpefoder, er ikke bare hvalpefoder. Det skal tilpasses, så den enkelte race får lige præcis den type foder de har brug for. Der er stor forskel på en Chihuahua og en Grand Danois, og det er ikke kun i størrelsen. Nogle firmaer laver den tilpasning for dig, så med lidt god research kan man nemt finde billigt hundefoder, der har den helt rigtige blanding netop for den hund man har.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce