Aniston

Vælg den rigtige læbestift

Hvor mange læbestifter har du derhjemme, der ikke bliver brugt? Find her ud af, hvordan du finder den rigtige farve og hvilke farvenuancer, der fremhæver hvad

Hvorfor er det sådan, at læbestiften ikke ser godt ud på dig, når farven var så skøn i tuben i butikken. Få her nogle enkle regler, du skal forholde dig til for at få den helt rigtige farve.
Vælg den rigtige læbestift
Som det er med så meget makeup, sådan er det også med læbestifter. Produktet ser flot og lækkert ud i butikken og på modellen i reklamebladet, men ser sjældent sådan ud, når du bruger det derhjemme foran spejlet? Elke Von Freudenberg hår og makeup stylist kommer her med nogle nemme regler, som du kan bruge næste gang, du skal ud og shoppe læbestifter.

Farve test

Den rigtige farve læbestift finder du ved at finde undertonefarven i læbestiften. Den fortæller dig nemlig, hvad den reelle farve på læbestiften er, den som kommer på dine læber og ikke den, der er i stiften.

Du finder ud af, hvad undertonen er på den læbestift, du står med i hånden, ved at tegne med den på et stykke hvidt papir. Den farve som kommer frem, er den du skal regne med viser sig på dine læber. Videre giver Freudenberg eksempler på, hvad de forskellige farvenuancer gør for dit udseende, hvilken farve du skal vælge alt efter din hudtype og dit temperament.

Hvis man forestiller sig ens yndlingslæbestift er brun, så vil de følgende farver kunne påføres på den brune basislæbestift og fremhæve forskellige nuancer.

Rød og lyserød

Disse farver gør farven varmere, men kan også gøre den dyb og hård. De kan derudover fremhæve røde farver i dit ansigt, så denne farve skal du være forsigtig med.

Gul og orange

Disse farver gør farven mere blød og varm, og nuancerne gør sig godt på en varm lys hud. Hvis du er meget bleg, vil der dog være risiko for, at den vil fremhæve blå og grønne nuancer i din hud. Hvis du skal vælge mellem orange og gul, kan den orange farve mere end den gule få dit ansigt til at se gråt og trægt ud.

Sølv og grå

En sølvfarvet læbestift giver en glimmereffekt og kan se virkelig flot ud i diskoteks-lysets skær. Dog skal man være opmærksom på, at den ikke er for blå/grå, da det kan fremhæve det lyse område under dine øjne.
ANNONCE
Vælg den rigtige læbestift
Grøn og blå

En grøn læbestift er nok lidt mere sjælden end de forrige, men kan virke rigtig flot, også hvis der er lidt gult i. Nu tænker du sikkert skovtur og firserstil i deres negative betydning, men hvis du også har lidt lyserødt rouge på kinderne, kan resultatet komme til at se cool ud.

Gode retningslinjer

Når du så har fundet den helt rigtige læbestift, er der yderligere nogle ting, du skal være opmærksom på.

For det første øger det holdbarheden af farven på dine læber, ligesom læbestiften sidder flottere, hvis du påfører læbestiften med en læbepensel og ikke direkte fra stiften.

At anvende en læbeblyant er også en god ide, men når du vælger en læbeblyant, er det vigtigt at vælge en, der passer til din læbestift eller bare er en nuance lysere. Fordelen ved dette er, at du er fri for pinlige linier i læbeområdet. Derudover er det godt at have i mente, at hvis du har koralrød læbestift på, skal du også have koralrød rouge på, da farverne skal være indenfor samme farveskala.
ANNONCE
Del

Seneste nyt