Aniston

Vælg de rette sko til børn, der cykler

Vælg de rette sko til børn, der cykler

Det kan være nemt som forældre at tro, at det ene par sko er lige så godt som det andet. Desværre er det sjældent tilfældet og slet ikke med sko til børn, der er på vej til at lære at cykle.

Helt fra mødet med den første løbecykel er det vigtigt, at barnets fodtøj er i orden. Ikke alle typer børnesko er lige optimale, når børnene drøner derudad, og nedenfor er derfor samlet et par tips om sko til små børn med krudt i måsen.

Børnesko til de første ture i sadlen
Barnets fod skal støttes korrekt – helt fra den første tur på løbecykel omkring 1,5 års alderen. Selv hvis dit barn springer løbecyklen over og går direkte til den to- eller trehjulede med pedaler, vil barnet typisk i de første mange år bruge sine tæer til at bremse med, indtil det lærer at bruge fodbremsen på pedalerne eller håndbremsen på styret. Når barnet cykler, er det derfor vigtigt, at tæerne er beskyttede og kan tåle de slag, de uundgåeligt vil få, når barnet bremser.

Sandaler er således ikke de ideelle børnesko for et barn med godt med fart på i sadlen.

I stedet bør man vælge et par gode stødabsorberende sko, der kan holde til børns vilde leg og cykelture. Mange af de store sportskæder, som eksempelvis Sportmaster, har stor erfaring i at rådgive til det helt rigtige valg, så skoene matcher barn og aktivitetsniveau.

Her kan dit barn ligeledes prøve skoene på, så I ved, at skoene passer og har den kvalitet, I efterspørger til netop jeres lille aktive pode. Børns fødder er forskellige, og behovet for fodtøj skifter jævnligt. Det kan derfor være en god idé under alle omstændigheder at få en professionel til at vejlede jer i valg af sko til jeres barn. Læs også mere om børn og sko ved Helen Lyng Hansen her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce