Aniston

Vaccine mod rygning

En røgfri verden

Prøv at forestil dig en røgfri verden! Ingen røg på diskotekerne, ingen cigaretter i fortovskanten, ingen skod i askebægeret og bedst af alt - ingen trang til nikotin. Måske er en vaccine vejen frem!
Vaccine mod rygning
Der er i hvert fald forsøg flere steder i verden, hvor man er ved at udvikle en vaccine, der kan hjælpe rygere med at holde op. Og meget tyder på, at det vil lykkedes. De første forsøg på mennesker er blevet lavet, og resultaterne er gode.

Forsøgene blev udført på "University Hospital Lausanne" i Florida, hvor 57 % ud af 341 rygere stoppede i minimum 4 måneder.

Men for at være sikker på, at det faktisk var vaccinen, der gjorde det, var en gruppe også på en snydevaccine, der ikke havde nogen virkning. Her var det kun 31 %, der stoppede.

Hvad gør vaccinen?

Vaccinen provokerer kroppen til at udvikle et antistof mod nikotin, der samtidig knytter sig til nikotinen, hvorved der skabes en kombination, der er for stor til at komme ind i hjernen.

Derved mister rygeren det kick, som man ellers får ved nikotinens påvirkning af hjernen, og man oplever ingen afhængighed.

Rygnings sideeffekter

Rygning er jo som bekendt skyld i meget sygdom og mange dødsfald i den vestlige verden, og det har derfor store økonomiske konsekvenser, da mange bliver syge og gamle før tid. Samfundet mister penge på sygepenge, førtidspension, hospitalsregninger og så videre.

Derfor vil det i længden hjælpe på samfundsøkonomien, når en eventuel vaccine frigives.

Færre vil udvikle cancer, færre vil udvikle hjerte- karsygdomme eller blodpropper, og færre vil udvikle allergi. Og det er ikke kun rygerne selv, det vil gavne, men også de mange mennesker, der lider af passiv rygning.

For eksempel de mange børn, som på grund af forældrenes rygning udvikler meningitis, astma, vejrtrækningsproblemer eller mellemørebetændelse. Undersøgelser har også vist, at rygning nær spædbørn øger risikoen for at barnet lider vuggedøden.

Og tænker man videre på, hvad en sådan vaccine kan udvikles til, må man også overveje vacciner mod andre former for afhængighed, så som afhængighed af alkohol, heroin eller andre stoffer.

Man håber på, at vaccinen vil være på markedet i 2010, men det kræver mange flere forsøg.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce