Aniston

Unge og prostitution

Et tabu tema

Ifølge straffelovens paragraf 223a hedder det: Den der som kunde har samleje med en person under 18 år, der helt eller delvist ernærer sig ved prostitution, straffes med fængsel i indtil to år.
Unge og prostitution
Man burde sige heldigvis, men ser man tallene og statistikkerne, er det desværre en lov som alt for sjældent bliver taget i brug.

Tallene og alle undersøgelserne siger nemlig, at rigtig mange unge piger, og i et vist omfang også drenge, bruger prostitution som en måde til at få nogle hurtige penge på.

Vi lever i dag mere end nogensinde i et samfund, hvor forbrugsgoder har større værdi end de menneskelige relationer. Hvor det at have den rigtige taske, mærkevare, tøj og penge nok til alle entrébilletterne og drinksene på disko-teksturene i weekenden, er et absolut must, hvis man vil høre til.

Rigtig mange unge piger har ikke de summer, der skal til for at financiere det, og derfor er fristelsen ved hurtigt at tjene lidt ved siden af meget stor.

Man snyder sig selv ved at tro, at står man ikke ligefrem på gadehjørnet sammen med "hard core luderne", ja så er man jo heller ikke selv en rigtig prostitueret, men det er et selvbedrag; for yder man seksuelle tjenester mod betaling, så er man prostitueret, hverken mere eller mindre.

Desværre er det stadig et emne, som om noget er tabubelagt. Vel sagtens fordi vi netop lever i et rigt samfund, hvor man går ud fra, at penge og råd til ens ønsker ikke er et tema. Det er det desværre, og for mange flere end man skulle tro.

I Norge, som er vores nabo og et land, vi med rette kan sammenligne os selv med, lavede man tidligere på året en undersøgelse, som viste, at en ud af 30 norske studerende prostituerer sig, overraskende nok også mange mænd.

Undersøgelsen blev lavet i Trondheim, hvor flere tusinde unge på ungdoms- og de videregående uddannelser blev spurgt. Det viste sig, at 3,5% af dem havde prostitueret sig, mændene var i overtal. 153 svarede, at de havde solgt sexuelle tjenester en eller flere gange; 35 mænd svarede, at de havde gjort det mere end 10 gange.

Chokerende tal, men desværre viser undersøgelser herhjemme, lavet af blandt andre Justitsministeriet, at tallene i Danmark ikke er meget anderledes. I områder med socialt svage og udsatte ser det endda meget værre ud, men det betyder desværre ikke, at det er begrænset dertil.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce