Ungarsk fladbrød
Også kaldet "langos"
De er lette at lave, selvom forberedelserne kan tage lidt tid. Har man et hul i sin kalender en eftermiddag, så er det perfekt.
Jeg er blevet bidt af en gal Langos, jeg spiser dem konstant. De smager nemlig rigtig godt.
(Et minus er dog, at de feder, men hvem tager sig af det?!)
Men nu er jeg en glad pige, der kan finde ud af at kokkerere noget lækkert.
Opskriften vil jeg dele med jer:
Ingredienser:
20 g. gær
200 g. kartofler
500 g. mel
½ tsk. salt
1 dl. lunkent vand
Fyld:
2 dl. Cremefraiche
2-3 fed hakkede hvidløg
eventuelt parmesanost.
Kartoflerne koges, pilles og moses, mens de er varme.
Smuldr gæren i vandet, og rør det ud. Derefter røres de moste kartofler, mel, salt og evt. endnu en smule lunken vand, også i. Dejen skal være blank og løs, men samtidig tyk nok til at kunne håndteres.
Strø mel over dejen, og lad den hæve tildækket i cirka 1 time.
Rul dejen tyndt ud på et meldækket bord. Skær stykker af dejen på størrelse med en håndflade.
Put stykkerne i friture, og steg dem sprøde på hver side. Lad dem derefter dryppe af på fedtsugende papir.
Serveres med "fyldet" (Cremefraice iblandet hvidløg), og evt. parmesanost.
Langos kan fryses ned, hvis der altså bliver nogen tilbage.
Jeg er blevet bidt af en gal Langos, jeg spiser dem konstant. De smager nemlig rigtig godt.
(Et minus er dog, at de feder, men hvem tager sig af det?!)
Men nu er jeg en glad pige, der kan finde ud af at kokkerere noget lækkert.
Opskriften vil jeg dele med jer:
Ingredienser:
20 g. gær
200 g. kartofler
500 g. mel
½ tsk. salt
1 dl. lunkent vand
Fyld:
2 dl. Cremefraiche
2-3 fed hakkede hvidløg
eventuelt parmesanost.
Kartoflerne koges, pilles og moses, mens de er varme.
Smuldr gæren i vandet, og rør det ud. Derefter røres de moste kartofler, mel, salt og evt. endnu en smule lunken vand, også i. Dejen skal være blank og løs, men samtidig tyk nok til at kunne håndteres.
Strø mel over dejen, og lad den hæve tildækket i cirka 1 time.
Rul dejen tyndt ud på et meldækket bord. Skær stykker af dejen på størrelse med en håndflade.
Put stykkerne i friture, og steg dem sprøde på hver side. Lad dem derefter dryppe af på fedtsugende papir.
Serveres med "fyldet" (Cremefraice iblandet hvidløg), og evt. parmesanost.
Langos kan fryses ned, hvis der altså bliver nogen tilbage.