Aniston

Undgå at falde i disse 5 træningsmyter

Myte nr.1 - Afslut med cardio og forbrænd hele dagen

De fleste har hørt, at hvis man afslutter sin træning med cardio på eksempelvis en romaskine, så vil man blive ved med at forbrænde ekstra meget resten af dagen. Teknisk set er det rigtigt - men vi taler i omegen af 20 kalorier på en hel dag - og endda lidt mere efter styrketræning. Læg derfor istedet din cardio der, hvor det passer dig bedst.

Myte nr.2 - Jeg spiser en proteinbar efter min træning, fordi min krop har brug for det

For motionister, der træner regelmæssigt, er der ikke videnskabeligt bevis for, at det daglige indtag skal være større, end hvis du følger de nordiske næringsstofanbefalinger. Et stort tilskud af protein er en dårlig idé, hvis det sker på bekostning af en sund kost.

I stedet anbefales det, at du opnår et godt og fornuftigt indtag af protein ved at planlægge dine måltider, så du spiser umiddelbart efter træning. Der er kroppen nemlig ekstra modtagelig for de ekstra aminosyrer, som protein bidrager med.

Myte nr.3 – Du kan punttræne fedt væk

Har du ekstra kilo på maven, kan du tage alle de mavebøjninger, du vil, det får ikke fedtet til at forsvinde. Når du taber dig på den sunde måde dvs motion og sund kost, er det dine gener, der bestemmer, hvilke depoter som der bliver tæret mest på, og du kan altså ikke træne fedtet væk bestemte steder.,

Myte nr.4 -  Ingen smerte, ingen gevinst

Selvom den er ekstremt populær, så bliver denne sætning sjældent brugt af dem som virkelig kender deres stof.

Træningseksperter siger oftest det samme: hvis du føler smerte når du træner, så gør du noget forkert. Det kan være tegn på at du kan skade dig selv eller at du allerede har en skade. Det betyder ikke at du ‘virkelig’ træner – det betyder at du bør søge læge.

På den anden side er muskelømhed, som regel dagen efter træning, ganske normal, specielt hvis du lige er startet på en ny, mere intensiv træning. Så vær fornuftig, følg nogle simple retningslinjer og du vil klare dig fint.

Myte nr. 5 - Du taber dig hurtigere, hvis du træner på tom mave

Du bør aldrig træne på tom mave i håb om, det giver dig hurtigere resultater.

Når du træner, tømmer du dine energidepoter i kroppen. Depoterne sidder i dine muskler og består af glukose, som er energi, der er blevet omsat fra kulhydrater. Desuden henter kroppen også energi fra dine fedtdepoter. Ved at spise før træning, har kroppen nogle kulhydrater som den kan omdanne til glukose under træningen, så du ikke løber tør for energi.

 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE