Aniston

Undgå at blive uddannet til ledighed

Konservatorer og konservatorie-uddannede fylder kun lidt i ledighedskøen.

Konservatorerne arbejder med konservering af alt fra gamle malerier, pergamentruller og tekstiler over skulpturer og bygninger til dyr, planter og fossiler, og konservatoruddannelsen kan både føre til jobs i både Danmark og udlandet. - Undgå at blive uddannet til ledighed Konservatorerne arbejder med konservering af alt fra gamle malerier, pergamentruller og tekstiler over skulpturer og bygninger til dyr, planter og fossiler, og konservatoruddannelsen kan både føre til jobs i både Danmark og udlandet.
Ledigheden er i øjeblikket generelt højt. Og det uanset, hvilket fag man kaster sig over.

Men ledigheden blandt danskere med en videregående uddannelse er lavere end blandt resten af befolkningen. For kunst- og kulturuddannede ser det imidlertid anderledes ud. Her kommer næsten hver tiende ud til arbejdsløshed, når de er færdiguddannede.

Der er dog to undtagelser på området.

Dimittender fra konservatoruddannelsen og fra musikkonservatorierne står for en ledighed, der ligger et godt stykke under landsgennemsnittet.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Høj ledighed blandt kunst- og kulturuddannelse
Vil du altså undgå arbejdsløshed, er det i første omgang en god idé at få en uddannelse.

Dog er det ikke helt lige meget, hvilken uddannelse du vælger.

De kunstneriske og kulturelle uddannelser er generelt populære, og ansøgere må hvert år kæmpe for en plads på netop de studier.

Ved seneste optag lå både Kunstakademiets Designskole og deres Arkitektskole fx, ifølge KOT, på top 15-listen over videregående uddannelser med flest ansøgere.

Men efter endt uddannelse kan venner hurtigt blive til fjender, fordi ledigheden blandt færdiguddannede fra kunst- og kulturuddannelserne er tårnhøj i forhold til alle andre uddannelsesområder.

Ifølge Danmarks Statistik, var ledigheden blandt de kunst- og kulturuddannede i 2011 helt oppe på 9 pct. Dvs. noget højere end den generelle arbejdsløshed.

Jobs til konservatorer og konservatorieuddannede
Der er dog få kunstneriske og kulturelle uddannelser, som har gode jobmuligheder.

Ledighedsprocenten for dimittender fra både Kunstakademiets Konservatorskole samt musikkonservatorierne ligger nemlig kun på 4,9 pct., hvilket endda er lavere end gennemsnittet blandt lange videregående uddannelser.

Og selvom de to uddannelser lyder ens, skal man passe på ikke at forveksle dem.

For mens musikkonservatorierne uddanner folk inden for sang og musik, så har konservator-uddannelsen mere til fælles med de kunsthåndværksmæssige uddannelser.

Konservatorer arbejder nemlig med at bevare den danske kultur- og naturarv, og uddannelsen er dermed tværfaglig og kombinerer naturvidenskab, kulturhistorie og praktisk håndværk.


Se mere om uddannelserne på Konservatorskolen og Musikkonservatoriet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt