Aniston

Undersøg dette inden du køber bolig

Går du og overvejer at købe ny bolig?

Går du og overvejer at købe ny bolig? Så er der nogle ting, du skal undersøge først. Det kan nemlig have fatale konsekvenser for dig, hvis du ikke er opmærksom. Ligeledes kan din opmærksomhed betyde, at du kan spare en masse penge - som eksempelvis giver sig til udtryk i form af nedslag i prisen på boligen. Lad os gennemgå alt det, du skal undersøge, inden du tager skridtet og køber en ny bolig. 

Når du har fundet drømmeboligen

Lad os antage, at du har fundet din drømmebolig. I en sådan situation kan det være svært ikke at gøre sig tanker om, hvordan det må være at starte hverdagslivet det nye sted – og man kan hurtigt lade sig rive med!
Her er det vigtigt, at du bremser dine drømme, og at du venter med at skrive under på købsaftalen til, at forholdene er undersøgt til bunds. Der er nemlig en masse, du skal undersøge først, og her er det med at holde tungen lige i munden. 
Du har muligvis hørt det før, men det anbefales, at du kontakter en boligadvokat. Du kan hurtigt ende med at købe katten i sækken, hvis du ikke undersøger forholdene til bunds, inden du køber boligen - og det er lige præcis dét en boligadvokat kan hjælpe dig med. 

Du får ingen regning

Bare rolig. Det behøver ikke at koste dig en formue. Mange boligadvokater sender ingen regning, hvis det ikke ender ud i en handel! Hvis din drømmebolig med andre ord viser sig at være den rene katastrofe, får du ingen regning fra boligadvokaten. Prisen for en boligadvokat er derfor rigtig godt givet ud set i betragtning af, at du kan risikere at betale formuer for et hus, der er ved at falde fra hinanden.

Købsaftalen skal gennemgås af en boligadvokat

Man kaldte tidligere en købsaftale for en slutseddel. I virkeligheden er det den endelige aftale mellem en køber og en sælger, og det er ejendomsmægleren, der udformer aftalen. Her er det værd at overveje, at ejendomsmægleren er på sælgers side. Derfor bør man have sin egen advokat til boligkøb med på sidelinjen. 
Hvis du får en boligadvokat til at læse købsaftalen og gennemgå den for pris og vilkår, påvirker det også magtforholdet mellem køber og sælger. Det betyder noget for den psykologiske magtbalance, og det giver en bedre forhandlingsposition
Her kan du blandt andet få hjælp til at forhandle prisen. Nogle boligadvokater kan sågar fremlægge statistikker omkring det gennemsnitlige nedslag i prisen efter deres gennemgang af papirerne.

Køberrådgivning – derfor er det vigtigt

En boligadvokat kan rådgive om, hvad købsaftalen præcist indeholder, og vedkommende vil også fremlægge eventuelle kritiske forhold. En boligadvokat tager sig af hele den juridiske proces. Sidst men ikke mindst kan boligadvokaten hjælpe dig med at forhandle forholdene. 

Køberpakken varetager alt det praktiske

Det anbefales, at du køber en såkaldt køberpakke, der i bund og grund varetager alt det praktiske forbundet med et boligkøb. Køb af ny bolig er formodentlig de største økonomiske beslutninger, du tager i dit liv. Når du har dette på plads, kan du trygt skrive under på købsaftalen på din nye bolig. Herved kan du læne dig tilbage og glæde dig over, at du står over for at flytte ind i din drømmebolig, og du undgår at blive taget ved næsen. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce