Aniston

Ulykkesfuglen

Fjerde bind i Camilla Lâckberg's serie om politimanden Patrick Hedstrøm

Da Camilla Läckberg er en af sveriges mest sælgende forfattere, og også herhjemme har stor succes med over en halv million sollgte bøger, som bevis, var det med meget stor forventning, jeg åbnede bogen "Ulykkesfuglen".
Ulykkesfuglen
Desværre blev min glæde meget hurtigt vendt til frustration. De første hundrede sider indeholdt, for en kriminalroman utroligt lidt krimistof, og derimod ekstremt mange personbeskrivelser. Så mange, at jeg flere gange havde svært ved at holde koncentrationen fanget.

Dog skal det siges, at da jeg først havde gnavet mig igennem disse hundrede sider og fået hele persongalleriet på plads, slugte jeg simpelthen bogen ud i en køre, da det var mig ganske umuligt at ligge den fra mig igen. Mit råd vil derfor klart være at starte med at læse de foregående bøger.

Ulykkesfuglen er da også den fjerde roman ud af en serie, som handler om politimanden Patrick Hedström og hans kone, forfatteren Erica Falck.

Hjemstavnens personer
Man kan ikke lade være med tænke på, hvor meget af bogen mon skulle være hentet fra forfatterens eget liv, da handlingen foregår i den lille, svenske by, Fjällbacka, hvor hun selv er født og opvokset. Nogle af personerne i bogen, som blandt andre skraldemanden leif, der finder et af ligene, er da også ifølge hende selv hentet fra Fjällbacka's persongalleri.

I denne den fjerde bog bliver byen indtaget af et realityshow. Showet hedder "Fucking Tanum" og er fyldt til randen af de mest underlige, og dog alt for troværdige deltagere. Der er "perkeren", bimbodullen, den rige søn, bulimi-pigen, som skærer i sig selv og så videre. Borgmesteren og produceren tænker på trods af et mystisk mord kun på seertal og turister. Selv da en af showets deltagere findes myrdet, ændrer det ikke på noget, næsten tværtimod. Den kære kriminalbetjent Hedström, må ikke kun kæmpe med en uduelig og inkompetent chef, men samtidig forsøge at glatte trådene ud derhjemme hos samleveren, som midt i alt kaosset forsøger at slanke sig til deres forestående bryllup.

En af Nordens bedste
Hvis der er noget Camilla Läckberg er god til, så er det personbeskrivelser, som er troværdige. Ulykkesfuglen er en af disse krimier, hvor man først på allersidste side virkelig kender hele sandheden. For hver eneste gang man tror, at nu har man gennemskuet det hele, tager historien en ny drejning, og man kan begynde helt forfra med puslespillet. Jeg er mere end glad for, at jeg på trods af alle start-vanskeligheder, kom gennem de første hundrede sider; og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg snarets muligt må anskaffe mig resten af serien og så starte helt forfra. For det er ikke uden grund, at Camilla Läckberg er en af nordens bedste krimiforfattere.

Ulykkesfuglen udkom i Danmark i marts 2008 og koster 299 kroner.

Tak til forlaget art-people for anmeldereksemplar.
ANNONCE
Del

Seneste nyt