Aniston

Ugens vine

Her er et lille udpluk af hvad der gik skribentens gane forbi i den forgangne uge

Jeg vil med denne artikel begynde en ny artikelserie om hverdagsvine fra de danske supermarkeder. Vine i 3 klasser, der alle er til at betale. Artikelserien vil præsentere gæstesmagere og ekspertpaneler alt efter lyst og temperament.
Ugens vine
Den første vin, vi skal kigge på i denne uge, er en italiensk vin fra Netto. Navnet er Salento og lavet af det lille og nye italienske vinhus Feudo Martinella. Salento har anmærkningen "indicazione geografica tipica". Denne anmærkning garanterer, at vinen er lavet, hvor det påstås og det er så det. Vinen er lavet på den meget brugte, men ikke særlig kendte Negroamaro drue. Negroamaro er en intens drue med en tyk skal, som giver en næsten rubinrød farve. Denne mørke, tunge bouquet er det første, der rammer sanserne, når vinen hældes på glas.

Salento er normalt navnet på en meget anvendt italiensk drue, men i dette tilfælde er det navnet på denne Italienske rødvin. Vinen kommer til Danmark på store 20.000 liters tanke og kommer på flaske her i landet. Det skaber en lav købspris og en rødvin der ligger på det jævne. Der findes ingen kendte undersøgelser, der påviser at denne transportmetode er skadelig for vinen, men der bliver, lige meget hvad, set noget ned på denne transportmetode. Et andet særpræg ved Salento er, at den har en af de nye plastikpropper. Disse nye propper, der skal erstatte korkpropper, er både bedre og billigere, men har ligesom transportmetoden heller ikke vundet anerkendelse i vinverdenen.

Salento er en middelklasse rødvin, der koster omkring 30 kroner i Netto og kan nydes til lyst kød eller som terassevin. Den vinder en del ved at blive serveret ved den rigtige temperatur (15-18 grader) og ved en omhældning til karaffel.
ANNONCE
Ugens vine
Næste vin er den lidt dyrere Sunrise fra Kvickly. Vinen har sin oprindelse i Chile"s største vindistrikt Central Valley og fås i flere forskellige druekombinationer. Den, vi tager fat i i dag, er en ren Merlot drue. Merlot druen er en af den nye verdens mest anvendte druer og passer perfekt til det Chilenske klima, der bryster sig af 300 solskinsdage om året. Vingården der producere Sunrise hedder Concha Y Toro og er en af Chiles absolut største og mest anerkendte vingårde. Merlot druen er kendt for at være en kraftig drue, men med rund og blød smag. I denne vin folder den sig fint ud, men bærer præg af dens lagring, der er sket på ståltanke og at dens modningsproces har været stoppet i utide.

Vinen har en snert af solbær og får den lov til at folde sig ud, kan man både smage lidt peber og kakao. Med sin alkoholprocent på 13,5 hører denne merlot til i den tunge ende af skalaen og der skal da også helst noget kraftig mad til at spille lidt imod denne tunge Merlot. Et klagepunkt på denne vin er dens kraftige tanin, der godt kan have tendens til skære lidt, hvis ikke vinen har været iltet godt og er serveret ved rette temperatur. Vinen koster omkring 45 kroner og er bestemt pengene værd, hvis den bliver behandlet ordentligt.
ANNONCE
Ugens vine
Den sidste vin, vi skal kigge på, er en fransk vin fra Føtex. Chateau Haut Brouard ligger i Bordeaux distriktet Lalande-de-Pomerol, 6 kilometer nordøst for den gamle handelsby Libourne, hvor Isle-floden løber ud i Dordogne. Lalande-de-Pomerol ligger nord for Saint-Emillion og Pomerol. Distriktet dækker et areal på 825 hektar, hvoraf 560 hektar er beplantet med vinstokke.

Chateau Haut Brouard"s marker dækker et areal på 7 hektar, som ligger på et plateau, hvor jordbunden består af sand og grus, der hviler på en hård grusholdig undergrund, et veldrænet voksested for områdets traditionelle druesorter: Merlot, Cabernet-Sauvignon og Cabernet-Franc. Chateau Haut Brouard er en fremragende rødvin til de 60 kroner den koster.

Den er afrundet og kan sagtens tåle at ligge og modne et par år endnu. Brouard er en fransk rødvin, med al hvad der hører til af garvesyre og saft og kraft. Den er fadlagret og har en god eftersmag af fad og skovbund. Nyd denne perle, den er alle pengene hver, og smager som en mini pomerol, når de er bedst. Drikkes til god fransk madlavning som ragout eller vildt.
ANNONCE
Del

Seneste nyt