Ugens opskrift: Ristet kulmule
... med skind serveret på majsfrikassé med ristede valnøddekerner og purløgsvinagrette
Ingredienser:
- 600 g. kulmulefilet
-
- 4 danske majskobler
-
- olivenolie
-
- 1 bundt purløg
-
- ½ rødløg
-
- 50 g. valnød
-
- 2 spsk. hvidvinseddike
-
- salt
-
- peber
-
Majsfrikassé:
Rens majskolberne og kog dem i ca. 6 minutter i letsaltet vand. Efter 6 minutter tages majskolberne op, og køles af i koldt vand. Majsene fra 2 af kolberne skæres af og blendes med 2 spsk. olivenolie, lidt salt og peber. Herefter tilsættes 1/2 bundt finthakket purløg og 1/2 hakket rødløg.
Varm firkasséen igennem og smag til med salt og peber.
Ristede valnøddekerner:
Kernerne vendes i lidt olie, og ristes på en pande i et par minutter.
Purløgsvinagrette:
1/2 bundt purløg, 2 spsk. hvidvinseddike, 3 spsk. olivenolie, salt og peber blendes, til vinagretten har fået en cremet konsistens.
Ristet kulmule med skind:
Kulmulen skæres i portionsstykker, ridses på skindsiden med en skarp kniv og krydres med salt og peber. Steg fisken et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre - stadig på skindsiden - indtil kødet får en mælkehvid farve. Så er kulmulen klar til servering.
Nye kartofler er perfekt til denne udsøgte middag.