Aniston

Ugens opskrift: Ristet kulmule

... med skind serveret på majsfrikassé med ristede valnøddekerner og purløgsvinagrette

I anledningen af at det er blevet sommer er der mange, der inviterer de nærmeste venner til en lille hyggelig middag. Det store dilemma er bare: Hvad skal man dog servere? Et godt bud kunne være: Ristet kulmule, med skind serveret på majsfrikassé, med ristede valnøddekerner og purløgsvinagrette.

Ingredienser:

  • 600 g. kulmulefilet


  • 4 danske majskobler


  • olivenolie


  • 1 bundt purløg


  • ½ rødløg


  • 50 g. valnød


  • 2 spsk. hvidvinseddike


  • salt


  • peber


  • Majsfrikassé:

    Rens majskolberne og kog dem i ca. 6 minutter i letsaltet vand. Efter 6 minutter tages majskolberne op, og køles af i koldt vand. Majsene fra 2 af kolberne skæres af og blendes med 2 spsk. olivenolie, lidt salt og peber. Herefter tilsættes 1/2 bundt finthakket purløg og 1/2 hakket rødløg.

    Varm firkasséen igennem og smag til med salt og peber.

    Ristede valnøddekerner:

    Kernerne vendes i lidt olie, og ristes på en pande i et par minutter.

    Purløgsvinagrette:

    1/2 bundt purløg, 2 spsk. hvidvinseddike, 3 spsk. olivenolie, salt og peber blendes, til vinagretten har fået en cremet konsistens.

    Ristet kulmule med skind:

    Kulmulen skæres i portionsstykker, ridses på skindsiden med en skarp kniv og krydres med salt og peber. Steg fisken et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre - stadig på skindsiden - indtil kødet får en mælkehvid farve. Så er kulmulen klar til servering.

    Nye kartofler er perfekt til denne udsøgte middag.

Bon appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce