Aniston

Ugens opskrift: Lammeragout

fra Bulgarien

Denne udsøgte lammeragout er fra Bulgarien. Den er ideel til en blæsende efterårsaften, hvor forældrene har inviteret sig selv til middag. I kan snildt ordne de par grønsager, og bare du har lidt lammekød i fryseren, er det nemt at gå til. En ekstra gevinst er, at retten indeholder hvidvin!

Ingredienser:

  • 500 g. udbenet lammekød, nakke eller bov


  • 1 løg


  • 2 fed hvidløg


  • 2 store tomater


  • 3 spsk. olivenolie


  • 1/4 liter bouillon


  • 3 salatagurker


  • 1 bundt dild


  • Salt


  • Hvid peber


  • 4 spsk. tør hvidvin


  • 100 g. fetaost


  • Skær lammekødet i ret store terninger. Pil løg og hvidløgsfed, og hak dem fint. Tomaterne skoldes, flås og skæres i små stykker. Varm olien op i en stegegryde, og brun kødterningerne godt i ca. 5 minutter. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det stege med i ca. 1 minut.

    Kom tomaterne i gryden, hæld bouillonen over, rør godt rundt så alt blandes grundigt, og lad det koge sagte i ca. 30 minutter.

    Imens skrælles agurkerne, halveres på langs, udkernes og skæres i tykke terninger. Kom agurketerningerne i gryden, og lad dem simre med i 10 minutter.

    Skyld dilden, og klip den fint. Smag ragouten til med salt, peber og hvidvin. Lige inden serveringen drysses den med dild og groftsmuldret fetaost.

    Serveres med godt brød (gerne bondebrød) og eventuelt feta i tern, oliven og stærk taco.

    Tips:

    Hvis ragouten bliver for tynd på grund af agurkerne, kan man jævne den med nogle skefulde creme fraiche.

Bon appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt