Aniston

Ugens opskrift: Komm morgen...

... wieder - Blinchaty Pirog.

Pandekage-tærten: "Komm Morgen Wieder" (Blinchaty Pirog), skal skæres ud som en lagkage. Den baltiske ret er en spændende måde at lave fyldte pandekager på, og praktisk talt kan man skifte fyldet ud med "hvad det skulle være". Er du vegetar, kan du for eksempel bruge svampe og andre gode grønsager.

Ingredienser:

  • 2,5 dl. mel


  • 3 æg


  • 1/2 spsk. salt


  • 2,5 dl. mælk


  • 1/2 tsk. bagepulver


  • 1 spsk. smeltet smør


  • Bland mel, salt og bagepulver sammen. Pisk æggene og mælken. Tilsæt melet, og bland grundigt. Sæt i køleskab i ca. 2 timer, således at melet får tid til at blødgøres, så pandekagerne bliver mere luftige. Hvis dejen er for tyk, tilsættes mere mælk.

    Fyld:

  • 2,5 dl. kogt kød


  • 1 1/4 dl. hakkede løg


  • 2,5 dl. kogt ris


  • 3 hårdkogte æg


  • 1 tsk. frisk dild


  • salt


  • peber


  • okse bouillon eller creme fraiche


  • Steg kødet i tilfælde af at det er råt (steg det til det er lysebrunt). Tag det af ilden - brun løg i smør indtil de bliver gennemsigtige (ikke tager for meget farve). Bland kød, ris, løg, æg og krydderier. Hvis blandingen viser sig at være for smuldret, så tilsæt lidt creme fraiche eller okse bouillon, for at få det til at holde sammen. Bliver retten forberedt i god tid, kan denne kødblanding opbevares i køleskab.

    Opvarm lidt smør på en pande. Hæld en smule dej op i panden og drej panden, så det fordeler sig. Overfladen af panden skal kun lige være dækket. Pas på med varmen, så dejen ikke stivner, inden du kan nå at få den fordelt over hele pandens overflade. Steg kun pandekagen på én side.

    Læg pandekagen med den stegte side nedad på et smurt fad. Pensl med det smeltede smør, og læg herpå et lag kødfyld. Fortsæt med at lægge pandekager og kødfyld ovenpå. Sult af med at lægge en pandekage med den stegte side opad.

    Nu kan du opbevare tærten (dækket med stanniol) i køleskab, indtil den skal tilberedes.

    Den kan også tilberedes straks ved at sætte den i en 175 grader varm ovn. Husk at dække med noget stanniol. Den skal have ca. 15 minutter i ovnen.

    Skær tærten ud, som man gør med en lagkage. Server creme fraiche og dild til.

    Tips:

    Man kan også nyde denne ret med andet end kødfyld. Ristede svampe er særligt velegnede. Det kød, der er nævnt i opskriften erstattes bare med svampe.

    Man kan også lave 1 portion kødfyld og 1 portion svampefyld - sådan at man får en "Dobbelt Blinchaty Pirog".

Bon appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce