Aniston

Ugens opskrift: Kleftiko – Kliftiko

Eksotisk ret fra Cypern

Et squeez rødvin giver denne ret piftet, der udgør prikken over i"et! Det bedste ved retten er det øjeblik, man pakker sin stanniol-pakke op, og alle safterne løber ud, mens de duftende dampe stiger til vejrs og pirrer næsebor og smagsløg. Du vil helt sikkert lave denne ret igen.

Ingredienser:

  • 500 - 600 g. lammebov uden ben


  • 2 fed hvidløg i skiver til lammet


  • 4 fed hvidløg i skiver som tilbehør i pakken


  • 4 små løg i skiver


  • 4 små kartofler i skiver


  • 4 små gulerødder delt i fire stykker


  • Eventuelt 100-200 gram fetaost


  • 4 spsk. friskpresset citronsaft


  • 4 spsk. smeltet smør


  • Eventuelt 8 spsk. rødvin


  • Salt


  • Peber


  • 1 tsk. Oregano


  • 1 tsk. Mynthe


  • Del kødet i fire stykker. Lav 4 snit i hver, og stik små skiver med hvidløg ind. Tag et passende stykke stanniol, sådan at der er plads til alle ingredienserne indeni. Smør lidt smør på stanniolen, og læg et stykke kød på det. Læg derefter kartofler, gulerødder, løg og hvidløg på - eventuelt lidt fetaost i terninger. Hæld citronsaft over, og drys med peber, salt, Oregano og Mynthe.

    Lav tre pakker til. Tilsæt gerne 2 spsk. rødvin i hver pakke. Løft hjørnerne lidt op, så saften ikke løber ud. Kog dem i ovnen på 175 grader i 1 1/2 - 2 timer.

    Som alternativ kan pakken fyldes med tomat, Paprika, squash, aubergine eller andre grøntsager efter smag og behag.

Bon appetit!
ANNONCE
Del

Seneste nyt