Ugens opskrift: Kleftiko Kliftiko
Eksotisk ret fra Cypern
Ingredienser:
- 500 - 600 g. lammebov uden ben
-
- 2 fed hvidløg i skiver til lammet
-
- 4 fed hvidløg i skiver som tilbehør i pakken
-
- 4 små løg i skiver
-
- 4 små kartofler i skiver
-
- 4 små gulerødder delt i fire stykker
-
- Eventuelt 100-200 gram fetaost
-
- 4 spsk. friskpresset citronsaft
-
- 4 spsk. smeltet smør
-
- Eventuelt 8 spsk. rødvin
-
- Salt
-
- Peber
-
- 1 tsk. Oregano
-
- 1 tsk. Mynthe
-
Del kødet i fire stykker. Lav 4 snit i hver, og stik små skiver med hvidløg ind. Tag et passende stykke stanniol, sådan at der er plads til alle ingredienserne indeni. Smør lidt smør på stanniolen, og læg et stykke kød på det. Læg derefter kartofler, gulerødder, løg og hvidløg på - eventuelt lidt fetaost i terninger. Hæld citronsaft over, og drys med peber, salt, Oregano og Mynthe.
Lav tre pakker til. Tilsæt gerne 2 spsk. rødvin i hver pakke. Løft hjørnerne lidt op, så saften ikke løber ud. Kog dem i ovnen på 175 grader i 1 1/2 - 2 timer.
Som alternativ kan pakken fyldes med tomat, Paprika, squash, aubergine eller andre grøntsager efter smag og behag.